Uludağ Üniversitesi’nin Görükle’deki yerleşkesinde dün gece meydana gelen olayda, ülkücü görüşü savunan Adil Emir Özfeniş, Oğuzhan Ayaz ve Halil İbrahim Ünlü adlı öğrenciler, sol görüşlü bir grubun bıçak, satır ve yumruk darbeleriyle yaralandı.

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kaldırılan öğrenciler ayakta tedavi gördükten sonra taburcu edilirken, yaklaşık 150 kişilik grup saldırıyı protesto yürüyüşü yaptı. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı yürüyüş olaysız sona erdi.

Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, göreve yeni başlaması nedeniyle Bursa Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu’nu makamında kabul etti. Bu sırada olayla ilgili açıklama yapan Emniyet Müdürü Kahya, kavgaya karışan Erkan Ç. ve Metin D. adlı sol görüşlü öğrencilerin gözaltına alındığını, bu öğrencilerin ailesine ise çocukları olaya karıştığı için bilgi verildiğini söyledi. Emniyet Müdürü Kahya, sorgulamaları devam eden öğrencilerin, ’adam yaralamak’ suçundan adliyeye çıkartılacağını açıkladı.
Uludağ Üniversitesi’nde geçen hafta meydana gelen olayda basın açıklaması yapan sol görüşlü öğrenciler ile kendilerine engel olmak isteyen sağ görüşlü gençler arasında kavga çıkmış, yaşanan arbedede sol görüşlü 3 kişi yaralanmıştı.