İkinci “one minute” vakası, deyim yerindeyse, “direkten döndü...”

Türkiye, Davos"ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ı kızdırıp, “one minute” çıkışını yaptıran, ardından da paneli terketmesini sağlayan moderatörün “yeniden işbaşında olacağını” dün hürriyet.com.tr"den öğrendi.

Başbakanı kızdıran moderatör David Ignatius, bu kez German Marshall Fund (GMF) tarafından Mart sonunda organize edilen “Brüksel Forum” toplantısında, yine Ortadoğu panelini yönetecekti. Ve GMF yetkilileri, Erdoğan"ı kızdırıp panel terkettiren moderatörün yöneteceği bu panele, Erdoğan"ın en yakın çalışma arkadaşını Dış Politika Başdanışmanı Ahmet Davutoğlu"nu davet etmişlerdi.

Haber, hürriyet.com.tr"de yayınlandığında daha Davutoğlu GMF"a panele katılıp katılmayacağını bildirmemişti.

Haberin yayınlanmasından sadece saatler sonra yanıt iletildi...

Davutoğlu, nazik bir dille daveti redetti.

Ahmet Davutoğlu"nun GMF"a iletilen “red” yanıtında, “GMF bizim büyük önem verdiğimiz bir düşünce kuruluşu, GMF"nin düzenlediği Brüksel Forumu ise prestijli bir tartışma platformudur. Bu platforma katılmak üzere resmen bir davet aldık. Ancak Prof. Davutoğlu"nun programına baktığımızda kendisinin Brüksel Forum"a katılamayacağını bu toplantıyı programına dahil etmenin mümkün olmadığını gördük...”

Kısacası, ikinci “one minute” vakası son anda ancak “şimdilik” kaydıyla engellenmiş görünüyor.

Şimdi merak edilen, olaylı moderatör David Ignatius"un yöneteceği kesinleşen bu panele, Türkiye"den başka bir yetkilinin davet edilip edilmeyeceği....


HÜRRİYET