Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bu tür olaylar (terör saldırıları) milletimizin birlik ve beraberliği, huzur ve istikrarını kardeşlik duygularını koruma konusundaki kararlılığını daha güçlü bir şekilde ortaya koyacaktır'' dedi.

Erdoğan, Sakarya'da Arifiye ilçesindeki OTOKAR Tesisi'nde düzenlenen, Savunma Sanayii Müsteşarlığı Milli Tank Projesi Sözleşmesi İmza Töreni'nde yaptığı konuşmada, Pazar günü İstanbul Güngören'de meydana gelen hain terör saldırısını bir kez daha nefretle kınadığını söyledi.

Erdoğan, Güngören'deki terör saldırısına ilişkin, şunları söyledi:

''Bazı olaylar vardır ki onları kelimelerle anlatmak zordur. Güngören'de meydana gelen, genç, yaşlı, kadın, çoluk, çocuk demeden tamamı masum insanları hedef alan bombalı saldırı, terörün insanlık dışı vahşi yüzünü bir kez daha ortaya koymuştur. Hiçbir kişinin ve örgütün, terörle amacına ulaşamayacağını daima ifade ettim. Şimdi bir kez daha tekrarlıyoruz; Terör olaylarının sadece bizim ve milletimizin, bu olayları gerçekleştirenlerle, onlara doğrudan veya dolaylı olarak destek verenlere karşı mücadelemizdeki azmini artırdığının bilinmesini istiyoruz. Bu tür olaylar, milletimizin birlik ve beraberliği, huzur ve istikrarını, kardeşlik duygularını koruma konusundaki kararlılığını daha güçlü bir şekilde ortaya koyacaktır. Bu düşüncelerle saldırıda ölen vatandaşlarıma, yavrularımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.''

-''DAHA AKTİF BİR DIŞ POLİTİKA''-

Türkiye'nin, jeopolitik ve stratejik konumuna ilave olarak, giderek daha aktif bir dış politika yürüttüğünü vurgulayan Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

''Bölgesel ve küresel bir çok sorunun çözünümde aktif rol oynamaktadır. Güçlü bir silahlı kuvvetlere sahip olmamız, bu durumun doğal bir sonucudur. Güvenlik kuvvetlerimizin çağın gerektirdiği donanım ve kabiliyetleri geliştirebilmesinin şartı ise her alanda onu destekleyebilecek yetkinlikte bir ulusal savunma sanayinin varlığıdır. Bu gerçeğin bilinciyle Türk Silahlı Kuvvetleri'nin modern silah ve araç gereç ihtiyacının karşılanmasıyla, ömrünü tamamlamış sistemlerin yenilenerek kullanıma sunulmasına büyük önem veriyoruz. Bu faaliyetleri de mümkün olduğunca ulusal sanayimizin imkan ve kabiliyetlerini gerçekleştiren bir yaklaşımla gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz. Bu öncelik doğrultusunda Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik son yıllarda çok sayıda projeyi hayata geçirmiştir. Başlatılan ve sözleşmesi imzalanan projelerle bir yandan modern ve caydırıcı imkanlara sahip olmak, diğer yandan güçlü bir savunma sanayi altyapısının tesisi konusunda bu dönemde somut adımlar attık. 2011 yılına kadar Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ihtiyaçlarının en az yarısını yerli kaynaklarla sağlama konusundaki hedefimizi aşacağımıza olan inancımı burada bir kez daha ifade etmek istiyorum.''