Kampanya kapsamında kursa başlayan Nazilli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Okulu öğrencilerinden 16 kursiyer sertifikalarını aldı. THK Nazilli Şubesi Model Uçak Rehber Öğretmeni Remzi Ulus öncülüğünde başlayan kurslarda, okul öğrencileri bir hafta süren kurs ile Türkkuşu Ata Planör Model Uçağı yapmasını öğreniyor.
Her hafta bir okulun öğrencilerine model uçak kursu eğitimi verileceğini belirten Ulus, ayrıca kurs almak isteyenlerin kendilerine başvuru yapabileceğini dile getirdi. Ulus, “Kestane Cami üst sokağında bulunan THK Nazilli Şube binasında öğrencilere model uçak kursu veriyoruz. Kurs ile öğrenciler model uçak yapımını öğreniyor. Gençlerin becerilerini ortaya çıkarmalıyız” dedi.
“ÖĞRENCİLERE HAVACILIĞIN GENEL PRENSİPLERİNİ ÖĞRETİYORUZ”
Öğrencilere kurslar ile havacılığın genel prensiplerini öğrettiklerini söyleyen Ulus, “Türk Hava Kurumu yarım asırdan fazla bir süreden beri Türkiye’nin her köşesinden kurslara katılan yüz binlerce gence bir havacılık kampı disiplini içinde havacılığın genel prensiplerini kazandırıyor. THK, kamplarda eğitimlere başlayan ve Türkiye’nin diğer köşelerinden gelen gençlerle kaynaşan kursiyerlerimize milli takım sporculuğuna kadar uzanan, her aşaması irade, beden sağlamlığı ve disiplin gerektiren uzun bir yolun kapısını açıyor” dedi
Nazilli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Tuncay Dönerkaya yaptığı konuşmasında; “Okulda model uçak kurslarının açılmasında öncülük etmiş, birilik, beraberlik ve samimi ortamımıza katkıda bulunmuş Edebiyat öğretmeni Sultan öğretmenimize teşekkür ediyor; THK Nazilli Şubesinin okulumuzda açtığı model uçak kurslarından dolayı teşekkür ediyor, bütün öğrencilerin bu kurslara katılımlarını ve bundan sonraki aşama için paraşüt, yamaçparaşüt, planör, yelkenkanat kurslarına da katılmalarını tavsiye ediyorum” dedi.
Okulda yapılan törende 16 kursiyere Okul Müdürü ve Öğretmenleri tarafından sertifikaları verildi.

20120227ay523077_01.jpg