Süleyman Toyran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Söke'nin en önemli iki projesinin Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve fakülte olduğunu belirterek, 2012 yılında da bu iki konunun üzerinde duracaklarını belirtti.
Söke Ticaret Odası'nın 2011 yılında Söke OSB için 200 bin lira, ADÜ Söke İşletme Fakültesi için 650 bin lira kaynak aktardığını hatırlatan Toyran, şöyle devam etti:
''Söke Eğitim Vakfı (SÖKEV) organizasyonunda ADÜ için bir bina daha yapma girişimimiz var. Sağlık bilimleri fakültesi için yapılacak binanın temelini 2012 yılının ilk aylarında atmak istiyoruz. Bu binanın yapılabilmesi için kaynağa ihtiyaç var. Kaynağı yine Sökeliler bulacak. Biz Söke Ticaret Odası olarak yeni yapılacak bina inşaatı için 2012 yılı bütçemizden 200 bin lira aktarmayı planlıyoruz. Diğer kuruluşların da para aktarmasıyla kaba inşaatı biran önce yapabiliriz.''
Söke OSB'de özellikle kamulaştırma ve dolgu çalışmaları için kaynağa ihtiyaç duyduklarını, bu yüzden Söke Ticaret Odası olarak OSB için de 200 bin liralık kaynak aktaracaklarını ifade eden Toyran, böylece 2012 yılında OSB ve fakülte için oda bütçesinden toplam 400 bin lira kaynak sağlanacağını söyledi.
Söke'nin önü açıldığını dile getiren Toyran, ''Söke Ticaret Odası olarak Söke'nin önünü daha çok açmak istiyoruz. Söke sıçrama yapmaya hazır ve bu sıçramanın kuvvetli olabilmesi için destek şart. Bunun için de maddi ve manevi her türlü çalışmayı yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz'' şeklinde konuştu.