Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran’nın da katıldığı toplantıda Ticaret Odası Başkanı S. Deniz Günal, Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşat Anya, Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kocabaş, Demirciler Odası Başkanı Ahmet Tokmakoğlu, Bakkallar Odası Başkanı İbrahim Çallıoğlu, Şöförler Odası Başkanı Refik Karataş ile Ticaret Odası Meclisi ve Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Gündüz bulundu. Toplantıda başta Söke’ye mezbaha kazandırılması ile ilgili proje olmak üzere, üniversite öğrencilerin barınma ve diğer yaşadıkları sosyal sorunlar ile Söke’de üretilen tarımsal ürünlerin tanıtımı görüşüldü. 

Söke’de son dönemlerde gündeme sıkça gelmeye başlayan Söke’ye modern mezbaha kazandırılması ile ilgili Sivil Toplum Platformunca başlatılan girişimler hızlanırken, mezbaha yapımı için 2 firmadan alınan teklifler paylaşıldı. Arıtma tesisi yakınlarında yapımı düşünülen mezbaha işletmeciliği için öncelikle şirketleşmeye gidilmesi gerektiğini öneren Ticaret Odası Başkanı Reşat Anya; “70-80 ortaklı halka açık 3 milyon TL sermayeli kurulacak olan A.Ş bünyesinde hayata geçirilecek olan mezbahamızın sadece Söke’ye değil, çevre il ve ilçelere de lojistik destek sağlayacağını düşünüyorum” dedi. 

Yapılması planlan mezbahanın mali portresi ve personel konumu ile ilgili ayrıntılarda yapılan sunumda paylaşılırken bu konudaki çalışmalara hız verilmesi kararlaştırıldı.

Toplantıda ayrıca Söke’deki üniversite öğrencilerin yaşadıkları barınma ve sosyal ve kültürel sorunları da gündeme getirilirken Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş’da Söke de yetişen tarımsal ürünlerin daha etkin tanıtımının yapılması, karayolları güzergahlarında Söke ürünlerinin tanıtım panolarına yer verilmesinin önemine dikkat çekti.