Ankara-Berlin hattında gerilim yükselirken, Köln'de bu hafta sonu bölücü terör örgütü PKK için bir festival düzenlenmesine izin çıktı. Almanya'nın Köln kentinde geçen yıl polisin düzenlenmesine engellediği Kürt Kültür Festivali'ne bu yıl izin çıktı. Kölner Stadt Anzeiger'de yer alan habere göre 25. Kürt Kültür Festivali'ne Almanya ve Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden yaklaşık 20 bin kişinin katılımı bekleniyor.

Geçtiğimiz aylarda Hamburg'da düzenlenen G-20 zirvesinde de bölücü terör örgütü PKK'nın yardakçıları sokaklara dökülmüştü.

Gazete, resmi kaynaklara dayandırdığı haberde drone ile kayıt yapmanın yasak olacağı etkinlikte stantlar ve yeme-içme satışı olmayacağını da okuyucularına aktardı.

Sputnik Türkçe'de yer alan habere göre Alman iç istihbaratı Anayasayı Koruma Teşkilatı'nın bölücü terör örgütü PKK ile bağlantılı kuruluşların çatı örgütü olarak nitelediği Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin (NAV-DEM) organizasyonunda yapılacak etkinliğin sloganının 'Öcalan'a özgürlük, Kürdistan'a statü, Ortadoğu için demokrasi' olacak.