MHP"li kadınlar, Şırnak merkez Yoğurtçular Köyü İlköğretim Okulu"nda görevli iken 12 Kasım1987 tarihinde görevi başında şehit edilen Aydınlı öğretmen Şenol Akar"ın Karpuzlu ilçesindeki mezarını ziyaret etti. MHP"li bayanlara ziyaretleri sırasında Akar"ın babası Hilmi Akar ve annesi Meliha Akar da eşlik etti.
MHP Kadın Kolları İl Başkanı Serap Cambazoğlu ve MHP Karpuzlu İlçe Başkanı Tuğrul Ozan sabah saatlerinde ziyaret ettikleri Akar"ın Türk bayrakları ve çiçeklerle süslenmiş mezarının başında dua etti. Daha sonra şehit öğretmenin anne ve babasıyla birlikte şehit öğretmenin ismini taşıyan Şehit Şenol Akar İlköğretim Okulu"nu ziyaret eden MHP heyeti, okulda görev yapan öğretmenlerle bir araya geldi. Ziyarette Akar"ın babası Hilmi Akar ve annesi Meliha Akar okulda eğitim gören öğrencilere tanıtıldı. Öğrenciler tarafından büyük ilgiyle karşılanan şehit öğretmenin anne ve babası gözyaşlarına hakim olmadı.
Ziyarette konuşan MHP Kadın Kolları İl Başkanı Serap Cambazoğlu, Öğretmenler Günü"nde şehit öğretmenin mezarını ziyaret etmekten ve ailesiyle bir arada olmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Aydın"da üç öğretmen şehidimiz bulunuyor. Bu şehitlerimizin fotoğrafları İl Milli Eğitim Müdürlüğü girişinde bulunuyor. İnsan görev yaptığı binanın duvarında asılı şehit fotoğraflarını görüp hatırlamaz mı? Milli eğitim camiasının şehit öğretmenlerimizi unutmasına anlam veremiyoruz” dedi.
Ziyaretleri için MHP heyetine teşekkür eden şehit öğretmenin babası Hilmi Akar, “Her şeyden önce bize hiç unutamayacağımız bir gün yaşatan MHP"li kadınlara teşekkür ediyorum. Bizim beklentimiz sadece manevi. Şehit olan asker ve polislere sahip çıkılırken Milli Eğitim Bakanlığı şehit öğretmenlere neden sahip çıkmıyor?” diye konuştu.