Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 14 Haziran 2010 tarihinde terör örgütü PKK militanlarıyla girilen çatışmada şehit düşen er Mehmet Ali Birlik'in anısına, Söke ilçesine bağlı Karacahayıt Köyünde 2 bin çam fidanı dikildi.
Karacahayıt Köyü Muhtarı Ahmet Ateş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mehmet Ali Birlik'in Karacahayıt Köyünün tek şehidi olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
''Her dönemde Anadolu'ya göz dikenler olmuştur. Yüzyıllardır bu güzel topraklarda yaşamanın bedelini canlarımızla ödedik. Mehmet Ali Birlik de bu vatan için gözünü dahi kırpmadan canını veren yüz binlerce şehitten biridir. Bu vatan için canını veren tüm şehitlerimiz bizim için değerlidir. Ancak Mehmet Ali Birlik Karacahayıt Köyünün tek şehidi olması nedeniyle bizim için ayrı bir yere sahip. Şehidimizin anısını yaşatmak için 2 bin tane çam fidanı dikiyoruz.''
Ateş, çam ağaçlarının yetişmesiyle birlikte köyün gelirinde de büyük bir artış olacağını, 10 yıl sonra her çam ağacının 50 adet kozalak vererek 2 bin çam ağacından yaklaşık yüz bin kozalak elde edeceklerini kaydetti.
Ateş, ''Hem şehidimizin adını yaşatacağız hem de köyümüze ekonomik kaynak sağlamış olacağız'' dedi.