Aydında Şairler ve Yazarlar derneğinin "ŞİİR SERGİSİ VE KİTAP GÜNLERİ " adı altında düzenledikleri sergi ve etkinlik 01.12.2009 Salı günü saat 14.00 da RECEP YAZICIOĞLU KÜLTÜR MERKEZİNDE ilgizilik nedeniyle buruk açıldı. Dernek üyelerinin dışında bir grup kitap ve şiir meraklısının ilgi gösterdiği sergiye geçte olsa TEMA gönüllüsü Yönetim Kurulu üyeleri katılarak destek verdiler. Basından iki haber ve köşe yazarının da izlediği serginin açılış konuşmasında bu konuya değinerek sitemde bulunan eski senatör ve yazar Sadettin Demirayak " açılışa devletin ileri gelenlerinin ilgi göstermemesine " göndermede bulundu. Açılışa katılan İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri AKTAKKA'nın kısa konuşmasının ardından beraberce kurdele kesilerek sergi gezildi.

Yazarların kitaplarını imzaladığı sergiye afişlerde duyurulmasına rağmen Ankaradan katılması beklenen Aydın eski milletvekili Mustafa Kemal Yılmaz rahatsızlığı nedeniyle katılamadı. Etkinliğe Eski Senatörlerden Sadettin Demirayak, Yörük Ali Efe'nin Yazarı Araştırmacı Yazar Sabahattin Burhan, Araştırmacı Yazar Abdülkadir Güler, Polisiye Roman Yazarı Halil Kanargı, Araştırmacı Yazar Nuri Aktakka, Nazilili yazar Etem ORUÇ ,Şair Güner DOKUYUCU ve Dernek Bşk.Yrd.Şükrü ÖKSÜZ katıldılar. Dernek başkan yardımcısının soyadına atfen serginin "ÖKSÜZ" kaldığı tebessümlere neden oldu.

Boş masalarda yer alan kitaplarla, beklediği ilgiyi bulamayan serginin az katılımla gerçekleşmesi ,kitaba verilen değeri ve buna bağlı olarak ülkemizdeki kültürel ve sosyal gerilemenin nedenini açıkça sergiliyordu.

HABER VE FOTOĞRAF : MEHMET ÖZÇAKIR