Polis Koleji'ne başvuracak öğrenciler, Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) girecek ve başvurularını 7-25 Mart 2011 tarihleri arasında, öğrenim gördükleri okullara yapacak.

Adayların tespiti Ortaöğretim Yerleştirme Puanı'na göre olacak. Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Ankara ve Bursa'da bulunan Polis Kolejlerinin, Anadolu Liselerinin fen bilimleri öğretim programlarına uygun olarak, lise derecesinde eğitim ve öğretim yapan, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı olarak kurulmuş, parasız yatılı ve resmi üniformalı okullar olduğu belirtildi.

SONUÇLAR NETTEN
Emniyet Genel Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesi seçme sınavlarına hak kazananların 7 Temmuz 2011'den itibaren açıklanacağı da belirtilen açıklamada şöyle denildi:
'Adaylara ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Giriş sınavına katılmaya hak kazanan adaylar internet adreslerinden ilanen duyurulduktan sonra başarılı olan adaylar SBS'ye başvurdukları İl Emniyet Müdürlüklerinin Eğitim Şube Müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir. Mülakat sınavı 25-27 Temmuz, beden eğitimi sınavı 28 Temmuz, yazılı test sınavı 29 Temmuz tarihinde yapılacaktır.'

ANKARA'DA 20 GÜN
Polis Koleji Giriş Sınavlarına katılan ve yazılı (test) sınav sonucunda başarılı olan adaylar asıl ve yedek durumlarına göre ilanen duyurulacak. Sınav sonunda başarılı olan adayların sınav sonucunun ilan edilmesini müteakip intibak eğitimine alınacak olması nedeniyle, adayların sınav için gelirken sınavdan sonra en çok 20 gün süreyle Ankara'da kalacak şekilde hazırlıklı gelmeleri gerekiyor.