Didim İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis araçlarına GPS cihazı takıldı.
Didim'de polisin etkinliğini artırmak amacıyla başlatılan proje kapsamında ilçede devriye gezen ekip araçlarına 'GPS' (Küresel Yer Belirleme Sistemi) takıldı. Sistem sayesinde polis araçlarının bulunduğu yer ve olay yerine ulaşma süreleri bilgisayar ortamında denetlenmeye başladı.
Polis araçlarına takılan GPS cihazı sayesinde ekiplerin nerede bulunduklarının merkezden görülebileceği, böylece meydana gelen olaylara yakın ekiplerin sevk edilebileceği bildirildi.
Didim İlçe Emniyet Müdürlüğüne asayiş ekiplerine bağlı 12 araca takılan GPS donanımıyla polis araçları uydu aracılığıyla denetlenip yönlendirilebiliyor. GSM operatörlerinin baz istasyonlarına bağlı çalışan sistem, 'aracın bulunduğu yer, olaylara giderken hangi güzergahı izlediği, yapılan hız ve olay yerine ulaşma süresi' gibi bilgileri uydu bağlantısıyla bilgisayar ortamında izleme imkanı sunuyor.
AA muhabirinin görüştüğü Didim İlçe Emniyet Müdürü Uğur Çaylak, proje kapsamında Aydın'ın tüm ilçelerinin Aydın Merkez'de kurulan komuta merkeziyle bir araya geldiğini söyledi.
Araç takip sistemiyle devriye gezen araçları GPS uyduları sayesinde 7 gün 24 saat sayısal haritalar üzerinde izleyeceklerini belirten Çaylak, şöyle konuştu:
''Araçlarımızın hızlarını, izlemiş oldukları güzergahı, duraklama yaptıkları yerleri ve daha birçok bilgiyi online olarak takip edebileceğiz. Ayrıca herhangi bir yerde olay vakası olduğunda bölgeye en yakın araçlar sevk edilebilecek, böylece kısa sürede müdahalede bulunabilinecek. Sistemin devreye sokulmasının ardından polis ekiplerinin olay yerine ulaşmasındaki hızın ve merkezden yönlendirme imkanının artacağına inanıyoruz. Sistemin devreye girmesiyle olaylara müdahaledeki zaman kaybı en aza indirilecektir.''
GPS cihazlarını takan Arvento firmasının yöneticisi Erdoğan Baylan, Didim İlçe Emniyet Müdürlüğünü ziyaret etti. Yazılımın tüm ihtiyaçlara cevap verdiğini ifade eden Baylan, ilk olarak 12 araca Arvento araç takip sistemi yerleştirdiklerini, Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki haber merkezinde çalışanlara da eğitimler vereceklerini kaydetti.