Çanakkale'de balık malzemeleri satıcılığı yapan Zafer Ergin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllar önce İstanbul'da seyyar tezgahta başladığı olta satıcılığını, son 5 yıldır Çanakkale'deki dükkanında sürdürdüğünü söyledi.

Çocuklarının Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde okumaya hak kazanması dolayısıyla buraya geldiklerini anlatan Ergin, yaklaşık 17 yıldır olta takımı hazırlayıp sattığını, bu işi yaparken en büyük desteği eşi Semra Ergin'den gördüğünü kaydetti.

Ergin, bu yıl balık sezonunun oldukça verimli geçtiğini ifade ederek, 'Bugünlerde en çok lüfer ve sardalya balığı yakalanıyor. Biz de, kıyı ve tekne balıkçılarının ihtiyacına cevap vermek üzere, hem il merkezinde, hem de ilçelerdeki balıkçılara olta takımı hazırlıyoruz' dedi.

Özellikle lüfer sezonu olması dolayısıyla talebin çok fazla olduğunu dile getiren Ergin, şunları kaydetti:

'Balık mevsimi olduğu için çok yoğun talep var. Günde ortalama 200 tane çelik telden lüfer takımı ve 800 adet de sardalya çaparisi hazırlıyoruz. Bazen günde 2 saatlik uyku ile durduğumuz oluyor. Ailece bu takımları hazırlamak üzere çalışıyoruz. Eşimin bu konuda katkısı çok büyük. Ben lüfer takımlarını hazırlarken, o da sardalya çaparilerini hazırlıyor. Talep çoğaldığı zaman, evde oğlum ve kızımın da yardımıyla çalışmaya devam ediyoruz.'

Bir lüfer takımının yaklaşık 15 dakikada hazırlandığını anlatan Ergin, takımın mantarlarının ise kış aylarında dört aşamadan geçirildiğini belirterek, takımların 1 ile 1,5 TL arasında satıldığını açıkladı.

Semra Ergin ise, çocuklarını üniversitede okutmak için İstanbul'dan Çanakkale'ye geldiklerini, öğretmen ve ziraat yüksek mühendisi olan çocuklarının da kendilerine yardımcı olduklarını kaydetti./yeni şafak