CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Yalova'da isimleri değişen okulların adlarının aynı kalması gerektiğini belirterek, ?Ak Parti iktidarı uzun zamandır okul isimlerini satılığa çıkardı? dedi.

Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan komisyon Yalova Fen Lisesi"nin adını Katip Çelebi Fen Lisesi, Yalova Otelcilik Meslek Lisesi"nin adı da Evliya Çelebi Meslek Lisesi olarak değiştirdi.

İnce yaptığı yazılı açıklamada uygulamaya tepki göstererek, 8 yıllık Ak Parti iktidarı döneminde yerleşik kurumların, başta da okulların isimlerini değiştirmek özel bir görev gibi algılandığını ve yerine getirildiğini öne sürdü. “Kurumların, yerleşim yerlerinin isimlerini değiştirmek istisnai bir durum olmalıdır” diyen İnce, “Çok özel bir neden olmadığı sürece yer ve kurum isimleri ile oynanmamalıdır.

Çünkü bu isimler bizlerde aidiyet duygusu yaratmakta, geçmişten geleceğe ortak hafızamızın oluşmasına katkı sağlamaktadır. Ak Parti iktidarı uzun zamandır okul isimlerini satılığa çıkardı. İlde veya ilçede oluşturulan bir kurulun makul dediği bir parayı bastırırsanız, 100 yıllık okullara isimlerinizi yazdırabilirsiniz veya milyonlarca liraya yapılmış okula isminizi verebilirsiniz” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yanlıştan dönmesini isteyen CHP'li İnce, okullara tekrar eski isimlerinin verilmesini istedi. (dha)