Nazilli Ülkü Ocağı Başkanı Şükrü Irgat, Ülkü Ocağı mensubu gençlerle 14-20 Nisan Şehitler Haftası dolayısıyla Nazilli’deki mezarlıklarda kabri bulunan şehitleri ziyaret edip dualar okudular.
Nazilli Ülkü Ocağı Başkan Şükrü Irgat yaptığı açıklamada, “Şehit, Allah’ın huzurunda diri olarak hazır bulunup rızıklanacağı ve cennete gireceğine şehadet olunduğu için bu adı almıştır. Kur’an-ı Kerim’de şehitler hakkında şöyle buyurulur: “Allah yolunda öldürülenlere (şehitlere) ölüler demeyin. Bilakis onlar diridirler. Lakin siz onu anlayamazsınız.”dedi.. Vatanını seven, insanların milletine hizmet etmeyi şerefli bir görev olarak bildiğini belirten Irgat; “Bu uğurda önüne çıkacak engeller ve bu milli bütünlüğümüze kemgözle bakmak isteyenler olacak, her şeye rağmen göğüs germeyi bilmeliyiz. Aziz milletimizin vatanı ve milleti uğruna neler verdiğini ve vereceğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Vatan sevgisi imandandır. İşte bu şuur ve anlayışla ay yıldızlı bayrağımızın gönderde dalgalandığı, ezanların minarelerden yankılandığı Anadolu’yu, bize ebedî vatan yapan ecdadımızı rahmetle
anıyoruz” diye konuştu.
Açıklamasında Ülkü Ocakları’nı milliyetçi Türkiye’nin mimarları olarak niteleyen ve geçmişleriyle gurur duyduklarını kaydeden Nazilli Ülkü Ocağı Başkanı Şükrü Irgat; “Milletimizi candan öte seven, bu kutlu yolda da ölürsek şehit, kalırsak gaziyiz diyen kahraman ecdadımızın yolundayız. Cennet vatanımızı candan öte bilmiş, uğrunda can vermiş nice şehitlerimizi rahmetle anıyorum, ruhları şad, mekânları cennet olsun” ifadelerini kullandı.