Kuşadası'nda 2 yıldır bir türlü gerçekleşmeyen Kuşadası'nın mobese kamera sistemi bu hafta içerisinde yeniden ihaleye çıkacak. Aydın Emniyet Müdürü Yılmaz Orhan, gecikmeli de olsa Kuşadası'nı Türkiye'nin en modern mobese kamera sistemine kavuşturacaklarını söyledi.
2 yıl önceki bombalı saldırıların ardından Kuşadası'na kurulması planlanan ancak daha önce yapılan iki ihalesi de iptal edilen mobese kamera sistemiyle ilgili açıklama yapan Aydın Emniyet Müdürü Yılmaz Orhan, “Daha önce iki kez ihaleye çıkan Kuşadası'nın mobese kamera sistemi ihaleleri teknik nedenlerle iptal edilmişti. Ancak, hem maddi hem de teknik anlamda tüm hazırlıkları tamamladık. Son ihaleyi bu hafta içerisine yetiştirmeye çalışıyoruz” dedi.
Bombalama olaylarının ardından zamanın Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un 500 bin YTL gönderdiğini kaydeden Aydın Emniyet Müdürü Orhan, “Kuşadası'nın mobese kamera sistemi için bakanlığın dışında Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından önce 250 bin, ardından da 200 bin YTL gönderildi. Şu anda toplam 950 bin YTL paramız var. Gerekli hazırlıkları yaptık. Bu hafta içerisinde ihale şartlarını ve tarihini açıklayacağız. Hep son diyoruz ama bu kez son ihaleyi yapacağız. Kuşadası'nın genelini kapsayacak mobese kamera sistemi ile olumsuzluklarla mücadelemiz daha kolay olacak. Çünkü, Kuşadası'na kurulacak sistem, Türkiye'deki en modern ve en son teknolojinin kullanıldığını bir sistem olacak” dedi.