Sigara ile Savaşanlar Derneği Nevşehir Şube Başkanı Şahin Güneş, vatandaşlara Kurban Bayramında sigara ikram etmemeleri çağrısında bulundu.

Yeşilay Derneği İl Temsilcisi de olan Şahin Güneş, 20 Kasım tarihinin sigara bırakma günü olduğunu hatırlatarak, yapılan araştırmalara göre Türkiye'de 23 milyon sigara içicisi olduğunu, sigaraya başlama yaşının on ikiye kadar indiğini ifade etti. Güneş, yaklaşık 15 milyar TL'nin sigaraya harcandığına da dikkat çekti.

Sigara ile Savaşanlar Derneği ve Yeşilay olarak davet edildikleri okullarda seminerler vererek gençleri ve çocukları sigaranın zararları konusunda sürekli uyardıklarını belirten Güneş, gençlerin özenti, arkadaş etkisi ve büyüklük hobisi ile sigaraya başladığını vurguladı.

Kurban Bayramında konuklara sigara ikram edilmemesini isteyen Güneş, ''Kurban Bayramında sigara ikram aracı olmasın. Şimdi dumansız hava sahası için el ele vermek zamanıdır. Gençliğimize sahiplenen kurum ve kuruluşlarımızı toplum polislerimizi, jandarma teşkilatını, kurum ve kuruluşlarımızın ilimizdeki sigara ikram etmeyen, içmeyen sivil toplum örgütlerinin duyarlı olan temsilcilerini de kutluyoruz'' diye konuştu.

A.A.