Milletvekili danışmanı Ozan Yiğit A,  TBMM'de görevli bir memura yönelik "cinsel taciz" ve "kişilerin sükununu bozma"  suçlamasıyla yargılandığı davada suçlu bulundu. Mahkeme, danışmanın 75 gün  hapisle cezalandırılmasına ve bin 500 lira ceza ödemesine hükmetti. 
 
  
TBMM'de Halkla İlişkiler Bölümünde memur olarak görev yapan Ş.B,  danışman Ozan Yiğit A'nın kendisini rahatsız ettiğini öne sürerek, Ankara  Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulundu. Şikayet üzerine hazırlanan iddianame  ile Ozan Yiğit A. hakkında, Ankara 16. Asliye Ceza Mahkemesinde "cinsel taciz" ve  "kişilerin sükununu bozma" suçlamasıyla kamu davası açıldı.
 
  
 Ş.B. mahkemedeki beyanlarında, Ozan Yiğit A. ile 2007'de tanıştığını  ve Ozan Yiğit A'nın kendisiyle evlenmek istediğini söylediğini aktardı. Evli  olduğunu ve bu talebi kabul etmediğini söyleyen Ş.B, kendisine bir cep telefonu  hattı lazım olduğunu ve bunu duyan Ozan Yiğit A'nın bir hat alarak kendisine  verdiğini belirtti. Daha sonra hattan eşinin haberdar olduğunu anlatan Ş.B, "Ozan  Yiğit A, hat kendi üzerine olduğu için telefon dökümü çıkarttı ve beni tehdit  etmeye başladı. Bana başka biri ile ilişkim olduğunu ve eşime, oğluma söyleyip  beni rezil edeceğini söyledi. Depresyon tedavisi görmeye başladım." ifadelerini  kullandı.
 
  
 Aralıklarla Ozan Yiğit A'nın kendisine sözlü tacizde bulunduğunu ve  başkasıyla ilişkisi olduğu iddialarının doğruyu yansıtmadığını öne süren Ş.B,  olayın tanıklarının olduğunu, aile saadetinin bozulduğunu belirterek, Ozan Yiğit  A'nın cezalandırılmasını istedi.
 
  "İddialar tamamen hayal ürünüdür"
  
 Sanık Ozan Yiğit A, hakkındaki iddiaları reddetti. Ozan Yiğit A, "Ş.B.  2012 yılı şubat ayında benden telefon hattı almamı istedi. Ben de kendisine hat  aldım. Bir süre sonra tekrar geldi, 'Aldığımız hat güvenli olmayabilir. Bunu  iptal edip başka hat alır mısın?' dedi. Ben de kendisine başka bir hat aldım.  Daha sonra kendisinden uzaklaşmaya karar verdim. Bunun üzerine bana karşı  tavırları değişti. İddialar tamamen hayal ürünüdür." diyerek kendisini savundu.
 
  
 Suçlu bulundu
 
 Yargılama sürecinin sonunda mahkeme, TBMM'de yapılan disiplin  soruşturmasına ilişkin dosya, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığından alınan  iletişim tespit tutanakları, konuyla ilgili düzenlenen bilirkişi raporu ve tanık  beyanlarını delil olarak kabul ederek, Ozan Yiğit A'nın "cinsel taciz" suçundan  75 gün hapis cezasına, "kişilerin sükununu bozma" suçundan ise bin 500 lira  cezaya çarptırılmasına hükmetti. Ozan Yiğit A'nın daha önce suç kaydı olmaması  sebebiyle Ceza Muhakemesi Kanunu'nun ilgili maddelerince cezası 5 yıl boyunca  ertelendi.
 
"Görevine son verin" talebi
 
  
 Ozan Yiğit A'nın "cinsel taciz" ve "kişilerin sükununu bozma"  suçlarını işlediğine yönelik karar üzerine Avukat Yasin Beşir Vural, TBMM  Başkanlığına bir dilekçe vererek, Ozan Yiğit A'nın görevinden uzaklaştırılması  talebinde bulundu. Ancak hükmün açıklanmasının 5 yıl ertelenmesi kararı gerekçe  gösterilerek bu talep reddedildi.