Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Aliağa 80. Yıl Cumhuriyet Lisesi"nde öğrencilerle buluşarak okul ve meslek seçimi konularında öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Okul Müdürü Mehmet Sıtkı Arı tarafından karşılanan Saka, Okulu gezerek müdür Arı"dan bilgi aldı.

11. sınıf öğrencilerine söyleşi yapmak üzere gelen ve 1 saat süren söyleşide öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Saka, ilginin sürmesi ve talepler üzerine bir başka sınıfta 12. Sınıf öğrencileriyle de buluşarak tecrübe ve tavsiyelerini öğrencilerle paylaştı.

Aliağa 80.Yıl Cumhuriyet Lisesi tarafından düzenlenen meslek ve sektör tanıtımları kapsamında Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka 80. Yıl Cumhuriyet Lisesi 11 ve 12. Sınıf öğrencileriyle “sınıf söyleşisinde” buluştu.

KENDİNİZİ İYİ TANIMALI, YETENEKLERİNİZİ BİLMELİSİNİZ

Saka söyleşide öğrencilere Aliağa"da çalışma olanakları, hangi sektörlerde hangi mesleklere ilgi duyulduğu konusunda bilgiler vererek, “Özellikle Aliağa ve bölgemizdeki sanayi kuruluşları mesleki ve teknik eğitim alanında iyi eğitim almış nitelikli ara eleman vasfında istihdam imkânı sağlıyor. Bu ülkede herkes doktor, avukat, mühendis olacak diye bir şey yok. Kendinize uygun mesleği seçebilmeniz için; Kendinizi iyi tanımalı, yeteneklerinizi, güçlü ve zayıf yönlerinizi iyi bilmelisiniz. Hangi mesleği seçecekseniz o işi en iyi yapan kişi olun, hiç kaybetmezsiniz” dedi.

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Saka öğrencilerin sevdikleri alanlara yönelmek kadar, ülkenin ihtiyaç duyacağı, çalışma olanakları geniş alanlardaki mesleklere yönelmeleri gerektiğini ifade ederek, “Hayatınız boyunca mutlu olacağınız, sizi geliştirecek meslekler seçin. "Her işi yaparım" demeyin, bir işi yapın ama çok iyi yapın. Artık hepimiz dünya vatandaşıyız. Bunun için yabancı lisan öğrenip dünyayı da takip edin” dedi.

KIZLARIMIZ MUTLAKA OKUMALI

ALTO Başkanı Saka, söyleşiye katıldığı iki sınıfta da kız öğrencilerin sayısının erkek öğrencilere göre çok fazla olduğunu görmekten büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek, “Kızlar, mutlaka okuyup birer meslek sahibi olun. Kendi ayaklarınız üzerinde ancak böyle durabilirsiniz. Cumhuriyetimizi aydınlık yarınlara sizler taşıyacaksınız. Sizlere güveniyoruz” dedi.

ALİAĞA"YI TANIYORUM, MESLEĞİMİ SEÇİYORUM

Öğrencilerin Aliağa ve çevresinde ihtiyaç duyulan meslekleri öğrenebilmeleri için Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Aliağa Ticaret Odası işbirliğinde “Aliağa"yı Tanıyorum, Mesleğimi Seçiyorum” projesi başlatıldığını söyleyen Saka, “Bu projemizde sizin gibi Liselerdeki öğrencilerimizi ilgili fabrikalara ve sanayi bölgelerimize götüreceğiz. Meslek temsilcilerini Okullara getireceğiz. Film ve diğer multimedya araçlarıyla meslekleri sizlere tanıtacağız. Bu konuda bize büyük destek olan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Kazım Sayın"a tüm yetkililere çok teşekkür ediyoruz” dedi.