DHA
BAKIRKÖY’de, annesiyle oturan Sedef Erçin evde sinir krizi geçirdi. Dışarı çıkan genç kadın evlerinin yakınından geçen Ayamama Deresi’ne atlayarak hayatına son vermek istedi. Düştüğü dere yatağından itfaiye ekipleri tarafından yaralı olarak kurtarılan Erçin hastaneye kaldırıldı.

Ataköy 4’üncü Kısım’da annesiyle birlikte aynı evi paylaşan Sedef Erçin (38), kullandığı ilaçların üzerine alkol de aldı. Erçin, saat 02.30 sıralarında bilinmeyen bir sebeple sinir krizi geçirdi. Genç kadın, evden dışarı çıkarak Sinan Erdem Spor Kompleksi’nin arka tarafında bulunan Ayamama Deresi’nin korkuluklarına çıkarak yaklaşık 5 metre yükseklikten aşağı atladı. Dere yatağını beton zeminine çakılan genç kadın, kanlar içerisinde kaldı. Annesinin haber vermesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri geldi. Yaralı kadına müdahale edemeyen polis ve sağlık ekipleri olay yerine itfaiye ekiplerini çağırdı. İtfaiyenin kurduğu merdivenle aşağıya inen sağlık ekipleri yaralı kadına ilk yardım yaptı. İtfaiye ve sağlık ekipleri tarafından seyyar sedyeye bağlanan genç kadın halatla yukarı çekildi. Ambulansa alınan yaralı Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Sedef Erçin’in 3 aydır uyuşturucu tedavisi gördüğü ve gece kulüplerinde çalıştığı iddia edildi. Hastanede tedavisi süren genç kadının vücudunda kırıklar olduğu öğrenildi. Polisini olayla ilgili soruşturması sürüyor.

HASTANEDE HASTANELİK OLDU

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde aracına bidonla benzin doldurmak isteyen Mehmet Engin, depo kapağını görmek için çakmağı çakınca bidon alev aldı. Araçlardan uzaklaştırmak için yanan bidona tekme atan Engin’in ayağında yanık oluştu.

Hastanede yatan babasını ziyaret eden Mehmet Engin, geldiği aracı çalıştıramayınca polis merkezine giderek bidonla benzin almak için yazılı izin aldı. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bahçesindeki 34 ppp 81 plakalı aracının yanına gelen Engin elindeki bidondan deposunu doldurmaya çalıştı. Bu sırada karanlıkta depoyu görmek için yanındaki çakmağı çakan Mehmet Engin’in elindeki benzin bidonu tutuştu. Benzin bidonunu yere atan Engin aracının yanmasını önlemek için bidonu tekme atarak uzaklaştırmak istedi. Bidondan sıçrayan benzinle ayağı da tutuşan Engin çevreden yardım istedi. Hastanenin güvenlik görevlileri yanan Engin ve bidonu yangın tüpleriyle söndürdü. Ayağından yaralanan Engin’e, hastanenin acil servisinde ilk müdahale yapıldı. Engin daha sonra yanık ünitesi Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastane’sine kaldırıldı.

ÇARPTIĞI AĞACIN ALTINDA KALDI

BEŞİKTAŞ’ta, aşırı hız sonucu direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü lüks otomobiliyle kaldırımdaki ağacı yerinden sökerek takla attı. Hurdaya dönen araç içerisinde sıkışan ağır yaralı sürücü itfaiyenin çalışması sonucu kurtarıldı.

Kaza saat 01.30’da Etiler Nispetiye Caddesi üzerinde meydana geldi. 28 yaşındaki Gökhan Şengezer 34 HP 0001 plakalı otomobiliyle Hisarüstü’nden Etiler istikametine seyir halindeyken aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan otomobil kaldırımda bulunan bir ağacı kökünden sökerek takla attı. Kopan ağaç da aracın üzerine düştü. Kaza sonucu Gökhan Şengezer araç içerisinde sıkıştı. İtfaiye sıkışan sürücüyü kurtarmak için önce ağaç kesme motoruyla otomobil üzerindeki ağacın dallarını kesti. Ağacın gövdesi yaklaşık yarım saat süren çalışma sonrası otomobilin üzerinden indirildi. Daha sonra da Gökhan Şengezer sıkıştığı yerden kurtarıldı. Ağır yaralanan Şengezer, olay yerine çağırılan ambulansla Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Hurdaya dönen araç çekiciye yüklenerek otoparka çekilirken, yolu kapatan ağaç dalları da belediye ekipleri tarafından yoldan kaldırıldı.