Erdoğan, meydanda ''AK Parti'ye oy vermeyeceğim çünkü bir beynim var'' pankartını okuyan CHP lideri Kılıçdaroğlu'na şöyle yüklendi:
 
ATEİSTLER:
Bu millete, yani CHP'ye oy vermeyene 'Beyinsiz' diyor. Sen ne biçim Genel Başkansın, sen ne biçim siyasetçisin. Sen, yanına aldığın bu sanatçı müsveddeleriyle mi ayakta kalacağını zannediyorsun. Bir köşe yazarı bu millete, CHP'li olmadığı için 'Göbeğini kaşıyan adamlar', 'Bidon kafalılar' diyor. Bir diğeri çıkıyor 'Bu milletin yüzde 60'ı aptaldır' diyor. Niye? Çünkü CHP, ateistler, onlarla beraber hareket etmeyenlere yakıştırdıkları bu.
 
EL AÇMAKLA AFFEDİLMEZSİN
Hacı Bektaş-ı Veli'nin önünde gidip el açmakla kendini affettiremezsin.
Zaten Hacı Bektaşi Veli'nin de af yetkisi yok ama onun verdiği nasihat var. Nedir o: Eline, diline, beline sahip ol. Birileri beline sahip olmuyor, birileri eline sahip olmuyor, işte bu da diline sahip olmuyor, olay bu.
 
TAKIM TUTAR GİBİ
SSK'yı batıran kişisin. Bir SSK'yı yönetemedin de nasıl oluyor da Türkiye'nin idaresine talip oluyorsun? Ne olur futbol takımı tutar gibi parti tutmayalım. Bunun bedelini kuşaklar öder
 
BAY KEMAL, İMAM HATİPLERDEN ELİNİ ÇEK
Bay Kemal şu meslek liselerinin üzerinden, imam hatiplerin üzerinden elini çek. Ne demek ya ihtiyaca göre meslek liselerinden mezun. Bize de böyle zulmettiler, sonra bunların önü açıldı. Daha sonra 28 Şubat ile beraber tekrar meslek liselerinin önü katsayı ile kesildi. Şimdi katsayı da hallolacak.
 
ETNİK MİLLİYETÇİLİK
Ben milletini, vatanını, bayrağını, devletini sevmeyi milliyetçilik olarak tanımlıyorlarsa dört dörtlük bir milliyetçiyim. Bunu böyle bilmelerini de istiyorum. 'Tek vatan' diyoruz. Vatanı böldürtmeyiz.