Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, ''Eğitime verilen destek, insanlığa ve uygarlığa sahip çıkmaktır'' dedi.
Vali Coş, Aydın'ın Söke ilçesine bağlı Bağarası beldesinde karakol olarak kullanılan ve daha sonra boşaltılarak yapılan tadilatın ardından anaokuluna dönüştürülen Bağarası Anaokulu'nun açılışına katıldı.
Coş, açılışta yaptığı konuşmada, ''Yarınlarımızı emanet edeceğimiz gençlerimizin en iyi eğitimi almaları için eldeki imkanları en iyi şekilde onlara sunmak zorundayız'' dedi.
Aydın'da eğitim yatırımlarında hayırseverlerin ve yerel yöneticilerin katkılarını gördüklerini ifade eden Coş, ''Bağarasında hizmete giren anaokulumuzda da hayırseverlerimizi yanımızda görmek bizleri mutlu etti. Eğitime verilen destek, insanlığa ve uygarlığa sahip çıkmaktır'' diye konuştu.
Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar da, 2002 yılında Aydın il genelinde 12 anaokul olduğunu hatırlatarak, bugün 36 anaokulda 12 bin'e yakın öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi.
Konuşmaların ardından Bağarası Belediye Bşakanı Salih Özdemir, işadamı Hüseyin Yıldırım ve hayırsever Süleyman Turna'ya Vali Coş tarafından plaket verildi.
Törende, öğrenciler tarafından şiirler okunurken, çeşitli gösteriler yapıldı.
Anaokulu, Vali Coş tarafından hizmete açıldı.
Bağarasında 2004 yılından itibaren hizmet veren ve 2009 yılında kapatılan polis karakolu, Aydın İl Özel İdaresi ve hayırseverlerin katkılarıyla 62 bin lira harcanarak anaokuluna dönüştürüldü.