Kuşadası Ticaret Odası(KUTO) ile Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) "nin ortaklaşa düzenlediği “ Turiznde Kadın Girişimnciliği ve Fırsatlar “ konulu panel büyük ilgi gördü.
Kuşadası Ticaret Odası çok amaçlı salonunda gerçekleşen panele konuşmacı olarak , KİGİDER Başkanı Gülseren Onanç, Martı Otel İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı Oya Narin, Kuşadası Değirmen şirketi sahibi Gürsel Tonbul ve Garanti Bankası KOBİ Pazarlama Yöneticisi Selin Öz katıldı.
“Turizm"de Kadın Girişimciliği ve Fırsatlar” konulu panelin açılış konuşmasını Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan yaptı. Tüm panelistler, kendilerinden yardım istendiği takdirde her zaman girişimci kadınların yanlarında olduklarını belirtirken Kuşadası Ticaret Akdoğan, oda hizmet binasında kadınlara yönelik el sanatları atölyesi açılması konusunda çalışmaları olduğunu belirterek, “Ülkemiz nufusunun yarısını oluşturan kadınlarımızın çalışma hayatına katılması konusu son yıllarda TOBB"un genel politikası haline gelmiştir.Sadece çalışan değil aynı zamanda iş veren kadın profili genel hedef olmuştur.Bu yüzden kadınlara yönelik girişimcilik destekleri çok önemlidir.Bu temaya ışık tutmasını hedeflediğimiz panelin yararlı olmasını diliyorum. Biz Kuşadası Ticaret Odası olarak yapacağımız tüm projelere kadınlarımızı da dahil etmek istiyoruz. Önümüzdeki dönem, kadınların daha da aktif olarak Oda çalışmalarında yer almasını istiyoruz” dedi.
Açılış töreninde konuşan Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen ise, kadın elinin değdiği her yerin mükemmel olacağını belirterek, düzenlenen panelin büyük önem taşıdığını belirtti.
Panelde konuşan KAGİDER Başkanı Gülseren Onanç, dernek olarak yaptıkları çalışmalar hakkında katılımcılara detaylı açıklamalar yaptı. Marti otel yönetim Kurulu Başkanı Oya Narin ise turizmde kadın girişimciliğinin büyük önem taşıdığını belirterek, turizm ve turizmde kadının rolünü örneklerle anlattı. Garanti Bankası Kobi Pazarlama Yönetici Selin Öz de Garanti bankası ve Kagider ile ortak çalışmalarını anlatırken, Garanti Bankasının kadın girişimcilere verdiği desteklerin ayrıntılarını ve kadın girişimciler yarışmasının gördüğü ilgiden bahsetti. Kuşadası Değirmen şirketinin sahibi Gürsel Tonbul da şu an sahip olduğu işletmeyi bir rüyanın peşinden giderek oluşturduğunu ve bugünlere geldiğini kaydederken, iş hayatında yaşadığı tecrübeleri katılımcılarla paylaştı.
Bu arada, konuşmaların ardından panelistlere katkılarından dolayı Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, Aydın İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Belgin İlker, İl Kadın Girişimciler kurulu Kuşadası Ticaret Odası temsilcisi Canan İnanç ve Kuşadası Ticaret Odası7nın tek kadın meclis üyesi Burcu Mercimekçi Aydınlık tarafından teşekkür plaketi verildi.