Kuşadası Eko Sistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği"nin misafiri olarak Kuşadası"na gelen Japon Botanikçilere Büyük Menderes Deltası Güzelçamlı Dilek Yarımadası Milli Parkı tanıtıldı. Kuşadası"na bağlı Güzelçamlı beldesindeki Dilek Yarımadası Milli Parkı, Akdeniz bitki örtüsü"nün hemen hemen tüm türlerinin en canlı ve sağlıklı örneklerini bünyesinde barındırıyor. Bu benzersiz çeşitlilik nedeniyle, Avrupa Konseyi tarafından Flora Biogenetik Rezerv Alan ilan edilen Dilek Yarımadası Deltası Milli Parkı"nı gezen Japon botanikçiler hayranlıklarını gizleyemedi.
EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, Japon misafirlerle Milli Park"taki Kavaklıburun ile Karasu Koyları arasında kalan 2 km.lik botanik parkurunda incelemeler yaptıklarını belirterek, “Japon misafirler bitki çeşitlerini görmek için bütün dünya ülkelerini dolaşıyorlarmış. Tanıdık bitkileri görünce heyecanla hemen latince isimlerini söylüyorlardı. Daha sonra Olukludere Kanyonu"ndaki bitkileri incelemek için, kanyonda yürümeye başladık. Kanyonda ilerledikçe değişen bitki örtüsünü görünce çok şaşırdılar. Çok meraklı olan misafirler, her çiçeği ve her bitkiyi merak edip sordular" dedi.
Japon botanikçilerin organizasyonunu üstlenen General Travel firmasının ikinci başkanı Gündoğan Güneş, “Botanik turu için Dilek Yarımadası Milli parkı eşsiz güzellikte bir yer. İlk kez geliyoruz ve çok beğendik. İnanılmaz güzellikte bitki türleri var. Umarım, artık çok az kalan böylesine doğal değerlerimiz korunur" dedi.