Avrupa"da ve ligde üst üste alınan başarısız sonuçların ardından, Trabzonspor Teknik Direktörü Hugo Broos"un koltuğu sallantıdaydı. Eleştiri oklarının hedefindeki isim haline gelen Belçikalı çalıştırıcı, geçen hafta İstanbul Büyükşehir Belediye deplasmanında kazanılan 6-1"lik galibiyetten sonra rahatladı. Hafta içinde antrenmanlarda bir hayli neşeli gözüken tecrübeli teknik adam, Antalyaspor önünde atılan her golden sonra büyük sevinç yaşadı. Antalyaspor karşısında, Belediye"yi gol yağmuruna tutan kadroyu değiştirmeyen Broos"un maç sonunda da deyim yerindeyse ağzı kulaklarındaydı. Ortaya koyulan futboldan bir hayli memnun olan Belçikalı hoca, “İki haftada toplam 9 gol atmamız çok önemli. Gol yollarında sıkıntı yaşıyorduk, ancak artık bu sorunu çözdüğümüzü söyleyebilirim. Maç öncesinde oyuncularımdan geçen hafta yaptıklarını tekrarlamalarını istedim. Onlar da sahada gerekeni yaptılar” dedi.

"Zirveye ortak olacağız"
Yakaladıkları tempoyu sürdürmek zorunda olduklarını ifade eden Broos, “Eğer böyle devam edersek, zirveye ortak olabiliriz. Bugün taraftarımız da mükemmeldi. Lig bizim için daha yeni başlıyor. Önümüzdeki haftalarda çok daha iyi olacağız” ifadesini kullandı.

Son iç saha galibiyetini geçen sezon 17 Mayıs 2009"da Bursaspor"u 2-1 yendiği maçta alan Bordo-Mavililer tam 127 gün sonra taraftarının önünde galibiyet sevinci yaşadı.