AYDINPOST HABER SERVİSİ/ERCAN DOLAPÇI-İstanbul'a bir açılış için gelen eski İçişleri Bakanı İsmet Sezgin, artan PKK terör saldırıları ve Jandarma Genel Komutanlığı'nın, İçişleri Bakanlığı'na bağlanma isteğine ilişkin konularda görüşlerini Aydınpost'a açıkladı. Bakan Sezgin, "Açılım süreci iflas etmiştir. Jandarma'nın siyasetin emrine bırakılması, son derece yanlıştır" dedi.

Sezgin teröre ilişkin olarak şunları söyledi: "2002 yılında sıfırlanma aşamasındaki PKK terörünün böylesine azıya alındığını görmekten üzüntü duyuyorum. PKK terörünün önlenmesinde İçişler Bakanı olarak yaptığım hizmetlerin, emeklerimin boşa gittiğini görmekten üzülüyorum. İçi bir türlü doldurulamayan, -çeşitli adlarla isimlendirilen- 'açılım süreci' safsatası, terörü bugünlere getirdi. PKK örgütü ve uzantılarına verilen akıl almaz ödünlerin ürünüdür bugünkü keşmekeş hal. Öyle görülüyor ki, Kürt sorununu çözme problemi, oy endişelerinin etkisinde kalmış; iflas etmiştir.

Görülmüştür ki kimsenin bilmediği 'açılım süreci' başarısızlığa uğramıştır. Esasen bu tutum ve davranışla, bu amaçla, yola çıkılması başarısızlığa en büyük etkendir."

Jandarma siyaset dışı kalmalı

Jandarma Genel Komutanlığı'nın, İçişleri Bakanlığına bağlanma hazırlığına ilişkin de Sezgin şunları söyledi: "Jandarma örgütümüz Silahlı Kuvvetlerin ayrılmaz bir kolu ve komutanlığıdır. Siyaset dışında bırakılma zorunluluğu vardır. Böyle bir kurumun siyasetin emrine bırakılması, son derece yanlıştır. Öyle anlaşılıyor ki, iktidar pek çok bakanlıklarda olduğu gibi, Jandarmayı da politize etmeye çalışmakta ve onun bir parçası yapmak istemektedir. 'Ben yaptım oldu'yla bir yere varması mümkün değildir. Bu büyük bir hatadır."

Yeni parti ihtiyacı

Sezgin, merkez sağda partileşme konusunda ise "Günümüz siyasetinde bir boşluk olduğu, iktidara alternatif yaratılmadığı açıkça görülmüştür. Merkez sağda, ortasında bir partiye ihtiyaç olduğu açıktır. Ama bu ihtiyacın karşılanması için konjonktürün gerçekçiliğe, akla ihtiyaç vardır. Hayalden ve maceracılıktan sakınmak gerekir. Bu ölçüler içerisinde kurulacak bir siyasi partinin, bu boşluğu dolduracağına inanıyorum" dedi.

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınbunukonuşuyor etiketiyle paylaşın, yayınlayalım!