Şehit yakınlarından ikinci kişiye de kamuda ikinci iş olanağı sağlanacak. Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül bu konuda İçişleri Bakanlığı ile çalışma yürütüldüğünü açıkladı.

Şehit yakınlarından bir kişinin kamuda istihdam zorunluluğu bulunmasına rağmen bu konuda şikayetler geliyor. Yapılacak yasal düzenleme ile aksaklıklar giderilecek ve şehit yakınlarından ikinci kişinin de kamuda istihdam edilmesi zorunluluğunu getirilecek. Bu düzenleme ile şehit yakınlarının eş, çocuk veya kardeşlerinden toplam ikisi kamuda işe alınacak.

GÖNÜL AÇIKLADI

Bakan Gönül, MHP"li Alim Işık"ın soru önergesine verdiği yanıtta şehit yakınları için kamuda iş olanağının iki kişiye çıkarılması konusunda hükümetin hazırlık yaptığını açıkladı. Gönül, “İlgili kanun gereğince ataması yapılan şehit/malul gazi yakınlarından bir kişiye daha iş hakkı verilmesi yönünde bir düzenleme yapılmasının uygun olduğu yönündeki bakanlık görüşümüz İçişleri Bakanlığı"na bildirilmiştir” dedi.
Terörle Mücadele kanununa göre, iş hakkının kullanımında öncelik şehidin eşine veriliyor. Eşin olmaması veya talepte bulunmaması halinde şehidin çocuklarından biri, çocukları da yoksa veya yaşları küçükse kardeşlerden biri işe alınıyor. Yeni düzenleme ile işe alınacak kişi sayısı ikiye yükselecek.
(GAZETEPORT)