Gazetecilerin, Aydın Valiliğine bağlı kamu kurum ve kuruluşları amirlerine açıklama yasağı getirilmesine ilişkin sorularını cevaplayan Vali Hüseyin Avni Coş, kamu kurum ve kuruluşlarından istenen belgelerin bazen üstün körü hazırlanabildiğini iddia etti. İstenilen belgelerin düzgün hazırlanamaması nedeniyle bir belgenin 3-4 defa yenilenebildiğine işaret eden Vali Coş, “Aynı konuya ilişkin olarak farklı kurumlardan istenen belgelerde yer alan rakamlar birbiriyle uyuşmuyor. Gazetecilere ve dolayısıyla kamuoyuna duyurulacak olan bilginin doğru olduğundan emin olmalıyız. Kamuoyuna gazeteciler aracılığıyla ulaştırılacak bilgiler gerçek ve düzenli olması ve vatandaşların doğru bir şekilde bilgilendirilmesi gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.
Alınan bu kararın yanlış ve eksik bilgilerin kamuoyuna duyurulmasını engellemek için alındığını savunan Vali Coş, “Eksik verilen bilgi, bütünün de doğru anlaşılmasını engeller. Yanlış ve eksik verilen bilgi vatandaşın yanlış bilgilendirilmesine neden olur. Zaten kanunen de beyan verme ve yorum yapma yetkisi bana verilmiştir” diye konuştu.
BAZILARI ŞOV YAPMAK İÇİN BEYAN VERİYOR
Gazete ve televizyonlarda yer almanın insanların nefsini tahrik ettiğini ileri süren Vali Coş, şunları söyledi: “Sırf gazetelerde fotoğrafım çıksın, televizyonlarda görüneyim diye yanlış veya eksik beyanlar veriliyor. Kimse ön plana çıkmasın, ben de çıkmayayım. Kurumlar ve yapılan hizmetler gazete ve televizyonlarda yer alsın. Şov değil, icraatlar ön plana çıksın. Bunun önünü de kapamalıyız. Biz şovun değil, hizmetlerin ön plana çıkmasını istiyoruz. Hazırlanan belgelerin önce kurum amirleri ve daha sonra bizim onayımızdan geçtikten sonra vatandaşlarla paylaşılmasından yanayız. Bazen yanış hazırlanan belgelerde, kurum amirleri üzerlerine sorumluluk almıyorlar. Ama biz bunu böyle yaparsak, sorumlu belgeyi hazırlayan değil, kurum amiri olacaktır”
Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına bilgi akışının Aydın Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü üzerinden denetimli olarak yapılacağını ifade eden Vali Coş, bu konuda kendisinin de gerekli hassasiyeti göstereceğini beyan etti. Coş, telefonları ve kapısının herkese her zaman açık olduğunu ifade ederek, doğru olan şeylerin paylaşılması adına isteyen herkesin istediği zaman kendisine ulaşabileceğini sözlerine ekledi.