Mersin Devlet Opera ve Balesi'nin (MDOB), müzikli dans gösterisi ''Güldestan''ı sahneleyeceği bildirildi.

MDOB'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, koreograf ve yönetmenliğini Beyhan Murphy'nin yaptığı, Arkın Zirek'in sahneye koyduğu eser, 03 Ocak Pazartesi günü Kültür Merkezinde izleyicileriyle buluşacak.

Renk, hareket ve müzik armonisinin bir arada yer aldığı eserin dekorunu Işın Mumcu, kostümlerini İsmail Dede hazırlarken, ışık tasarımını Beyhan Murphy ve Tarı Deniz gerçekleştirecek. Sahnede kullanılan fotoğraflar ise Ara Güler'e ait.

Beyhan Murphy ve Mercan Dede'nin göçebe toplum köklerinden yola çıkarak tasarladıkları eserde, Özlem Şenormanlılar, Ender Üçdemir, Selgan Çavdaroğlu, Mahmut Akyol, Tutku Barın, Serbülent Biçer, Pınar Humar, Miray Boyacıoğlu, Özge Çalışlar, Roman Geer, Özge Uzun Ösmen, Tolga Eren, Başak Özenç, Tarkan Günal, Hülya Şahin, Hasan Akyol, Berna Turhan İleri, Önder Acar, Esra Günkent, Önem Özden, Yağmur Arınlı, Levent Karataş, Gülben Oğuz, İpek Demirci, Tuba Şennalbant, Nino Svimonishvili, Ahmet Demirci, Burak Burçak, Yusuf Afacan, Ketevan Chkhikvadze, Cenk Güner ve Murat Koman dansçı olarak görev alacak.