Ünlü modacı Cemil İpekçi tarafından tasarlanan kıyafetler, veliler tarafından ilgiyle izlendi.

Bayrampaşa Ora Arena'da Vatan Şaşmaz sunuculuğunda gerçekleştirilen organizasyonda Okyanus Koleji öğrencileri ve öğretmenleri ilginç bir rekor denemesinde bulundular. 1967 Okyanus Koleji öğrencisi ve öğretmeni podyumda yürüyerek ‘Guinness En Fazla Modelle Podyuma Çıkma Rekoru'nu kırdı. Öğrenciler Güzel Sanatlar Lisesi ve Moda Tasarımı Bölümü'nün hazırladığı kıyafetler ve Cemil İpekçi'nin tasarımlarıyla podyuma çıktı. ‘En fazla model ile podyuma çıkma rekoru' Amerika'nın New York şehrinden sonra, birkaç ay önce Japonya'nın başkenti Tokyo'da kırılmıştı.

İçinde kendisinin bulunduğu ikinci rekor denemesinde yer aldığını belirten ünlü modacı İpekçi, "Çok mutluyum. Çünkü ülkemde kültür ve çağdaşlık birleşti. Çağdaş olmak demek, bence böyle bir şey olmak demek. Bizim dönemimizde böyle okullar, böyle organizasyonlar yoktu. Beni bugün en çok ilgilendiren şey, en fazla mankenle rekor kırmak veya benim elbiselerimin giyilmesi değil. Bir eğitim sisteminin gençlere bu kadar önem vermesidir." dedi. Daha önce THY hostesleri ve uçaklarını tasarladığını, bunların yanı sıra simitçilerin, postacıların ve en son da Şişli Belediyesi temizlik işçilerinin kıyafetlerini dizayn ettiğini vurgulayan İpekçi, "Bizim dönemimizdeki gibi çocuklar okulda sadece ABC'yi öğrenmiyorlar. Okullardaki eğitim sistemi farklı. Türkiye ileriye doğru gidiyor. Ben hatta aralarında geleceğin mankenlerini bile seçtim." ifadelerini kullandı.

Rekor denemesi için 6 aydır çalıştıklarını belirten Okyanus Kolejleri Genel Müdürü Nazım Boduroğlu, öğrencileriyle gurur duyduklarını belirtti.

Çocukların uzun süredir heyecanla yarışmayı beklediğini ifade eden veliler de organizasyonu beğendiklerini aktardı.