IHH"nın Ramazan ayı dolayısıyla yurtiçi ve yurtdışında yardım faaliyetlerinde bulunacağını belirten IHH Aydın Temsilcisi Cemaleddin Esgin, “Bu yıl da mazlumun derdine derman olmak, yetimin başını okşamak, darda kalanlara yardımcı olmak ve bir tas çorba da olsa yiyeceğimiz paylaşmak için yeniden yollara düştük. Bu yıl Ramazan ayında Türkiye"nin 54 ilinde ve dünyada 54 ülke ve bölgede yardım faaliyetleri yürütüyoruz. Bu çalışmalarda önceliğimiz yetimler. IHH olarak birçok ülkede desteklediğimiz yetimhaneler var. Bu ramazanda da bu yetimlerin bayramlıkları, bayram harçlıkları ve kırtasiyeleri Türkiyeli yardımseverlerin katkılarıyla karşılanacak” dedi.
BURKİNA FASO"DAKİ YETİMLERİN BAYRAMLIKLARI AYDIN"DAN
Ramazan Bayramı"nda Burkina Faso"daki yetimlerin bayramlıkları Aydın"dan karşılanacağını kaydeden Esgin, “Bu bağlamda Burkina Faso"daki yetimlerin bayramlıkları ve bayram harçlıklarını Aydınlı yardımseverler karşılayacak. IHH Genel Merkezi"nin hazırladığı her il"in üstleneceği yardım projeleri kapsamında biz de Aydın olarak Burkina Faso"daki yetimlerin bu Ramazan"daki masraflarını üstlendik. Bu konuda da destek olmak isteyen hayırsever vatandaşlarımız 2143830 no"lu telefondan bizlere ulaşabilirler. Yetim yardımları dışında yardım çalışmaları yaptığımız bölgelerde kumanya dağıtımlarımız, iftar programlarımız ve eğitim yardımlarımız devam ediyor” diye konuştu.
Gezici iftar aracının Aydın programı hakkında da bilgiler veren Esgin, şunları söyledi: “İftar programları çerçevesinde Türkiye"de 22 ili dolaşan gezici aşevimiz 10 Eylül 2009 Perşembe günü Aydın"da olacak. Aydın"daki iftarımız Bey Camii"nin arkasında Tren Garı"nın Otoparkında gerçekleşecek. İftarımıza tüm halkımız davetlidir. Aynı gün gündüz Atatürk Parkı önünde açacağımız tanıtım standımızdan da halkımız vakfımızın çalışmaları hakkında yakinen bilgi edinebilirler. Başta İslam coğrafyası olmak üzere tüm dünyadaki ezilen, mağdur edilen, ihtiyaç sahibi herkesin yardımına koşmayı ilke edinen vakfımız, hayırsever vatandaşlarımızın emanetlerini dünyanın en ücra köşesindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya devam edecektir”