Nazillili işadamları İzmir"de yapılan 2. ESİDEF İş Geliştirme Platformuna dokuz stantla katılarak dışa açılımlarını sürdürme gayretini devam ettiriyor. NASİAD üyesi işadamlarının katıldığı İzmir fuar alanındaki platform renkli görüntülere sahne oldu. Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül"ün de katıldığı açılış töreninin ardından 22 derneğin bir araya gelerek oluşturduğu ESİDEF üyelerinin stantlarının açılışı yapıldı.
Cumartesi sabahı saat 10.00"da başlayan açılış törenine Etiyopya Oramia Eyaleti Cumhurbaşkanı Dago Abadullagamadamr konuk olarak katılırken Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, Manisa Valisi, İzmir Milletvekilleri, Belediye Başkanları, çeşitli illerden gelen Ticaret Odası Başkanları, işadamları ve konuklar katıldı. İzmir Fuar alanında yapılan açılış töreninde Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (ESİDEF) Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Davulcuoğlu, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Milletvekilleri M.Ali Susam, Tuğrul Yemişçi, İzmir Valisi M.Cahit Kıraç, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve Etiyopya Oramia Eyaleti Cumhurbaşkanı Dago Abadullagamadamr birer konuşma yaptılar.
Konuşmalardaki ortak konu ise dünya çapında yayılan ekonomik kriz, nedenleri ve sonuçları oldu. Her konuşmacı ayrı ayrı katılımcılara teşekkür etti. Konuşmaların ardından 2. ESİDEF İş Geliştirme Platformuna destek veren işadamlarını protokol tarafından birer plaket verildi. Son olarak standların açılışını gerçekleştiren protokol üyeleri satndları tek tek gezerek işadamları ile sohbet ettiler.
Nazilli"den fuara alanına gelen Belediye Başkanı Aytekin Kaplan, İlçe Emniyet Müdürü Abdullah Günal, Nazilli Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (NASİAD) Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Elmalı ve işadamları tek tek Nazilli adına açılan 9 standı gezdiler. Elmalı, İzmir"de yapılan 2. ESİDEF İş Geliştirme Platformuna dokuz stantla katılarak dışa açılımları sürdürme gayreti içerisinde olduklarını ifade ederek “Nazilli"den Uğur Selüloz, Ekomak, Akçay Gıda, Ör-Koop, Ekobis, OTM, Simode Orman ürünleri ve Şırlan Memba Suları bu platformda stant açtılar. İstanbul başta olmak üzere yurt içinde açılan tüm fuar, ticari köprüler ve iş geliştirme platformlarına katılarak Nazilli"nin ticari hacmini geliştirmeye ve yeni ufuklar açamaya gayret ediyoruz. Amacımız dar alana sıkışmış ve kabuğundan sıyrılmaya çalışan işadamlarımızın dışa açılmalarını sağlamaktır. Katıldığımız bu iş geliştirme platformunda işadamlarımız yeni açılımlara girerek faydalı bir fuar gerçekleştirdiler” dedi.