Erkeklerin en büyük derdi yanlarında taşıdıkları ıvır zıvırdır. Cüzdan, araba anahtarı, ruhsat, sigara paketi, çakmak, cep telefonu... Kadınlar tüm eşyalarını çantalarında taşımayı tercih ederken, çoğu erkek hâlâ eski usul tüm eşyalarını ceplerine doldurmaya çalışıyor. Açıkçası neden bu kadar eziyet çektiklerini biz de bilmiyoruz. Aslında çantalar uzun zaman önce kadın aksesuarı olmaktan çıktı. Sabah Gazetesi'nden Miray Uçar'ın haberine göre, artık yeniliklere açık pek çok erkek, çantalarının da tıpkı arabaları kadar değerli ve ihtiyaca yönelik olduğunu düşünüyor. Üstelik erkek çantalarının hızlı yükselişi tasarımcıları da harekete geçirdi. Zira bu kış, erkek çantaları, tüm aksesuarlar arasından sıyrılarak altın çağını yaşamaya başladı... Peki, ama bu kış erkekleri, raflarda, hangi modeller bekliyor?

İŞLEVSEL 'POSTACILAR'
Hangover (Akşamdan Kalma) filminin doğuştan komik karakteri Alan Garner, omuz çantasını takıp arkadaşlarının karşısına çıktığında, "Kadın çantası takmış," gülüşmelerine karşılık "Bunun adı satchel, Indiana Jones da bundan takıyordu," diye cevap vermiş, tüm eşyalarını çantasında bir arada tuttuğu için gururlanmıştı. Alan'ı örnek almıyor olabilirsiniz ancak Indiana Jones'u es geçmeyin derim. Postacı çantası olarak da bilinen satchel'ler 2012 kışında tüm markaların koleksiyonlarını ele geçirmiş durumda. Renk renk, desen desen olan bu çantalar oldukça popüler.

CENTİLMEN ÇANTALAR
Erkek çanta modellerinin içinde klasik sayılabilecek holdall çantalar, spor çantalarının stilize edilmiş versiyonu. 'Ne kadar büyük o kadar iyi' mottosuyla yaşayan bu parçanın en iyi görünümü, maskülen parçalarla tamamlanmış hali. Jilet gibi takımlar, renkli soket çoraplar, kalın hırkalar ve beyefendi mokasenlerle mükemmel uyum sağlayan holdall'lere bugünlerde her yerde rastlamak mümkün. Ancak zamansız bir parça istiyorsanız, tercihinizi deri olanlardan yana kullanmalısınız. İçinizdeki centilmeni ortaya çıkaracak deri parçalar sizi tamamen değiştirecek klasik bir görünüme sahipler.

HAYAT KURTARICILAR
Okul yıllarında gömleği dışarıda, kravatı gevşek, kirli sneaker'larıyla dolaşan şimdinin büyük çocukları, yeni nesil sırt çantalarını çok sevecek. Geçtiğimiz yaz gardıroplara kaçamak bir adım atan kanvas sırt çantaları 2012 sonbahar-kış sezonunda cesurca ortaya çıkıyor. İşin en güzel kısmı 2012 koleksiyonlarındaki sırt çantalarının değişik formlara sahip olması. Militer sırt çantalarının yanı sıra desenli kumaşlar, kaplamalar ve deri detayları erkek çantaları süslüyor.

ŞEHİRLİ ASKILI ÇANTALAR
Geçtiğimiz yaz, stil sahibi erkeklerin kollarında kadınları kıskandıracak güzellikte çantalar gördük. Torba formunda olan bu çantalar yazın keten gömlek ve kısa bermudaların en iyi tamamlayıcısıydı. 2012 kışında askılı çantalar birazcık daha değişerek soğuk havaya 'merhaba' diyor. İnce kesimli deriler, süetler ve ikili tonlara sahip çantalar şehirli görünümün en iyi tamamlayıcısı.

BLOGGER ÖNERİSİ

KORAY CANER (KORAYCANER.COM )
"Ben büyük bir zevkle çanta kullanan erkeklerdenim. Farklı durumlara göre farklı çantalar kullanmayı uygun buluyorum. Örneğin laptop taşımam gereken zamanlarda daha büyük çantaları tercih edip içine bir dünya eşya doldururken, sportif bir günümde sadece ufak ihtiyaçlarımı alabilecek, yandan asılan küçük çantaları tercih ediyorum. Açıkçası elde paket taşımayı sevmeyen biriyim, bu sebeple de bazen aldığım kitap, dergi, DVD gibi şeyleri bile mağazada paketletmeyip kendi çantama tıkıştırıyorum. Beylere tavsiyem, çanta konusunda açık olsunlar. Şöyle bir-iki mağaza gezdikten sonra fark edecekler ki pek çok alternatif var ve kullanıldığı zaman çantalar aslında adeta hayat kurtarıyor, hem de en stilize şekilde!"

ERKEK ADAMIN ÇANTASINDA BULUNMASI GEREKEN BEŞ ŞEY
Yolda müzik dinlemek için iPod
Naneli sakız
İncesinden kitap
Şık bir kartvizitlik
Deodorant (Sabah)