Fifa, Sims ve Need for Speed gibi birçok oyun serisine imza atan Electronic Arts, sosyal medya ile yıldızı parlayan PopCap Games oyun şirketini satın aldı. 1.3 milyar dolara imza atılan anlaşma ile Electronic Arts, kısa zaman önce borsa değeri 20 milyar doları bulan sosyal ağ oyun şirketi Zygna’ya rakip olacak. Electronic Arts, toplam tutarın 650 milyon dolarını nakit, 100 milyon dolarını hisse ile ödeyecek. 

Şirket, geriye kalan 550 milyon doları ise PopCap’in 2 yıllık finansal performansı sonucunda karar verecek. Electronic Arts CEO’su John Riccitiello satın alma ile ilgili yaptığı açıklamada, dijital platformlardaki gelirlerinin çok yakında 1 milyar dolara ulaşacağını kaydetti. Analistler, Electronic Arts’ın bu hamle ile Zynga’ya açık açık meydan okuduğunu, sosyal ağ oyunları pazarındaki elinin oldukça güçlendiğini ifade etti. 

Dünya video oyun pazarının yaklaşık yüzde 40’ını elinde tutan Electronic Arts, PopCaps Games’ten önce de sosyal ağ platformlarına oyun üreten şirketler satın almıştı. 2009’da 400 milyon dolarlık anlaşma ile sosyal ağ oyunları üreten Playfish’i bünyesine kazandırmıştı. Pet Society’i de tasarlayan Playfish’in aylık 55 milyon kullanıcısı bulunuyor. Şirketin satın aldığı diğer sosyal ağ oyunu üreticisi de Chillingo oldu. 2010’da gerçekleşen bu satın alma 20 milyon dolara gerçekleşmişti. 

Electronic Arts 
1982’de kuruldu. 
Son mali yılda 3.8 milyar dolar gelir elde etti. 
Dijital ortamdaki satış gelirleri 1 milyar dolara ulaştı. 
FIFA 10, Madden NFL 10, Need for Speed SHIFT, The SIMS 3 ve Battlefield: Bad Company 2 oyunlarını 4 milyon kopya sattı.

PopCap Games 
Sosyal ağ siteleri başta olmak üzere konsollara ve mobil cihazlara oyun üretiyor. 
Şirket, 2010’da 100 milyon dolar gelir elde etti. 
Zuma, Peggle ve Plants vs. Zombies ve Bejeweled gibi sevilen oyunlara imza atan şirket, 1 milyarı aşan kullanıcıya ulaştı.