Malatya Müftülüğü ile Malatya Kent Konseyi'nin işbirliğinde açılan Aile Akademisi'nde dersler devam ediyor. Nişanlı, sözlü ve evli çiftlerin katıldığı akademide, aile, eğitim, sosyal sorumluluklar, aile bireyleri arasındaki ilişkiler, çocuk gelişimi gibi pek çok konu, alanında uzman eğitmenlerin katılımıyla anlatılıyor. Bu kapsamda hafta sonları alanında uzman kişiler tarafından verilen eğitimler eğitim alan aileler tarafından büyük bir ilgi görüyor.

İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Oğuzhan Göktolga, akademi eğitimleri çerçevesinde katılımcılara tüketim alışkanlıkları hakkında bilgi verdi. Çocukların gelişme çağındaki beslenme alışkanlığının önemine işaret eden ve bu çerçevede sunumunu yapan Dr. Ali Özer “Bu dönemde çocuklara ne verirseniz sonraki yaşlarda onu alırsınız. Erken tespit edilen büyüme ve gelişme problemlerin çözülmesi daha kolay olmaktadır. Bu anlamda çocuk gelişiminin anne ve baba tarafından iyi takip edilmesi gerekiyor.” dedi.

Yard. Doç. Dr. Oğuzhan Göktolga ise tüketim alışkanlıkları ve tüketici bilinci gibi konulara değinerek, hane halkı tüketim harcamalarını istatistiksel veriler eşliğinde anlatarak, düşük gelirli hane halklarının, yüksek gelirli hane halklarına göre gıdaya iki kat daha fazla pay ayırdıklarını ifade etti.

Psikolojik danışman ve rehberlik uzmanı Ferhat Dalaman da 'Öfke Kontrolü' başlığı altında çocuk gelişimi ve çocuk psikolojisi üzerine eğitim verdi. Dalaman, anne ve babalar çocuklarının kendilerine umursamaz davrandığında belki de işitme problemi olduğunu düşünmeleri gerektiğini belirterek, bunun gibi bazı durumlarda öfkenin kontrol edilmesi gerektiğini kaydetti.

Öfkenin kontrol altına alınması gereken bir duygu olduğuna işaret eden Dalaman, ''Öfkemi kontrol edebiliyorum, kavgadan uzak duruyorum, sabah kalktığımda stresli olmuyorum gibi soruları kişilerin kendilerine yöneltmesi ve kendilerini tartmaları gerekir.'' ifadelerini kullandı.