Bankalararası piyasanın dünkü spot kapanışında 1.6370/1.6420 lira olan ve spot kapanışın ardından 1.6335/1.6375 seviyesine gerileyen en iyi dolar alış ve satış kotasyonları bu sabah ilk işlemlerde 1.6240/1.6300 seviyesinden işlem gördü.

Dolar/TL'de dış piyasalara paralel aşağı yönlü seyir beklediğini belirten yerli bir bankanın döviz masası işlemcisi, "Küresel bazda risk iştahında anlık bir iyileşmeden bahsedebiliriz. ABD'de hükümetin oluşturduğu paketin piyasa tahminlerinden daha kapsamlı olacağı beklentisi oluştu. Bu beklenti ile global piyasalar yükselirken dün gece ve bu sabah saatlerinde dolar/TL kotasyonlarının da 1.63'lü seviyelerin altına indi. Bugün ABD'de açıklanacak istihdam verileri önemli" dedi.

Bankacılar IMF ile ilgili devam eden belirsizlikler ve global piyasalardaki değişken koşulların etkisiyle dolar/TL'de bir süredir euro/dolar kurunun ve global gelişmelerin belirleyici olduğunu aşağı yada yukarı yönlü bir trendin oluşamadığını vurguluyorlar.

Tahvil/bono piyasasında 3 Kasım 2010 vadeli gösterge kıymetin ortalama bileşik faizi dün spot kapanışta yüzde 15.19, valörlüde ise yüzde 15.22 oldu. Dün işlem hacmi 2.15 milyar lira olmuştu. Gösterge tahvilde bugün tezgahüstü piyasada ilk işlemlerde bileşik faiz yüzde 15.15 seviyesinden güne başladı.

Global piyasaların ilgisi gelecek hafta açıklanması beklenen ekonomik destek önlemleri ve bankaların zarar etmesine yol açan toksik varlıkları bankaların bilançosundan alacak "kötü banka" tedbirlerine odaklanırken, çoğu para birimi ve ABD Hazine tahvilleri dar bantta işlem gördüler.


SABAH