Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tema Topluluğu üyelerinden ADÜ Bozdoğan Meslek Yüksek Okulu Pazarlama Bölümü öğrencisi Uğur Nişancı, 26 Aralık 2008 Cuma günü Aydın Tema İl Temsilciliği"nin de desteğiyle “Manavgat ve Serik Orman Yangınlarına” dikkat çekmek amacıyla Bozdoğan"dan başlayarak Manavgat"ta sona erecek toplam 675 kilometrelik bir bisiklet turu düzenleyecek. Daha öncede benzer bir girişimde bulunan Nişancı, yarın saat 12.00"de Bozdoğan Akademik Ağaçlandırma Alanı"ndan arkadaşları tarafından uğurlanacak.
İstanbul İl Gençlik Spor Bisiklet Takımı"nda profesyonel bisikletçi olduğunu açıklayan Uğur Nişancı, daha öncede benzer bir etkinlikte bulunduğunu hatırlatarak, “13 Aralık 2007 tarihinde Aydın"ın Bozdoğan ilçesinden yola çıkarak İzmir, Manisa Balıkesir, Bursa ve Yalova illerine ağaçlandırmanın önemini anlatmak için fidan dikerek son durağı İstanbul olmak üzere bir bisiklet turu düzenledim. Ayrıca 10 Kasım 2008 tarihinde İstanbul Dolmabahçe"den yola çıkarak Ankara Anıtkabire "Ata"ya Saygı Turu" düzenledim. Yarın da Manavgat ve Serik orman yangınlarına dikkat çekmek amacıyla Bozdoğan ilçesinden Manavgat"a 4 etaplık bisiklet turu düzenleyeceğim. Bu konuda benden yardımını esirgemeyen ADÜ ve ADÜ Bozdoğan Meslek Yüksek Okulu yetkilileri ve Tema Vakfı"na teşekkür ederim” dedi.
Etkinliğin amacının Türkiye tarihinin ikinci, Antalya tarihinin ise en büyük orman yangını olan “Manavgat ve Serik Orman Yangınlarına” dikkat çekmek olduğunu açıklayan Nişancı, 6 gün boyunca devam eden yangında evler, köyler, ahırlar, canlılar ve 22 bin hektar yeşil alanın alevleri arasında yok olduğuna dikkat çekti. Bu bisiklet turu ile insanlarda çevre duyarlılığı oluşturma ve toplum bilincinin oluşturulmasının önemine dikkat çekilmek istediğinin altını çizen Nişancı, “Ormanın çok yönlü faydaları topluma anlatılmalı. İnsanlarda çevre bilinci oluşturarak ormanlarımızı korumak, açıklık alanları ağaçlandırmak, erozyonla mücadele etmek, ormanlarımızı rehabilite ederek iyileştirmek ve sürekliliğini sağlama gibi amaçlarla yapılan çalışmalarda insanların yer almalarını sağlamak ve onları aktif hale getirmek gerekiyor. Ayrıca bu etkinlik doğa sevgisi, sağlıklı yaşam, çevre bilinci gibi konuları içinde barındırdığından özellikle üniversite öğrencileri için umut verici örnek bir çalışma olacaktır” diye konuştu.
Yarın Bozdoğan Meslek Yüksek Okulu"nda bir araya gelecek olan üniversite öğrencileri ve TEMA gönüllüleri, ağaçlandırma alanına fidan diktikten sonra Uğur Nişancı"yı uğurlayacak.
Dört etap halinde gerçekleştirilecek olan 675 kilometrelik turu 3 günde bitirmeyi planlayan Nişancı; Muğla, Fethiye ve Kumluca"da konakladıktan sonra Manavgat"taki yangında hasar gören bölgede fidan dikimi gerçekleştirerek turunu tamamlayacak.