Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde dün ölen Özgürlük ve Dayanışma Partisi'nin kurucu üyelerinden 48 yaşındaki Devrim Devin Kuzu'nun cenazesini vasiyeti üzerine kadınlar Taşıdı. Mezarlıkta yapılan törende ise gençler yumruklarını havaya kaldırarak sloganlar attı.

2003 yılından beri cilt kanserinden dolayı tedavi gören Özgürlük ve Dayanışma Partisi'nin kurucu üyelerinden ve kadın hakları mücadelesinde ön saflarda yer alan Devrim Devin Kuzu, dün Fethiye Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Kuzu için bugün cenaze töreni düzenlendi. Ancak Akarca Mahallesi Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından erkekler cenazeyi taşımaya yönelince Kuzu"nun kız kardeşi, yeğeni ve diğer kadın arkadaşları cenazeyi erkeklerin taşımasına izin vermedi. Devrim Devin Kuzu'nun cenazesinin kadınların taşıması yönünde vasiyeti olduğunu belirten kadınlar tabutu sırtlayarak, cenaze arabasına kadar taşıdı.


Kuzu'nun tabutu Çatalarık Mezarlığı"na götürülürken cenazeye katılan gençler, sol ellerini yumruk yapıp havaya kaldırarak, "Güneşe akın var güneşe akın, güneşi zaptedeceğiz, güneşin zaptı yakın. Ölenler, dövüşerek öldüler, güneşe gömüldüler. Vaktimiz yok onların matemini tutmaya. Akın var akın güneşe akın. Güneşi zaptedeceğiz güneşin zaptı yakın" sloganları attı.

Cenazede, Kuzu'nun oğlu Deniz Kuzu da Konstantin Simonov"un "Bekle Beni" adlı şiirini okudu.
Cenazeye Kuzu'nun yeğeni Belit Özükan'ın sevgilisi şarkıcı Keremcem de katıldı. Keremcem, Özükan ağlarken sarılarak onu teselli etmeye çalıştı.

DHA