Deniz ve kara ulaşımı olumsuz etkilenirken, merkezde 8, ilçelerle birlikte 100"e yakın köy yolu ulaşıma kapandı. Dün sabah saatlerinden itibaren şiddetli lodos nedeniyle durdurulan Çanakkale- Gökçeada, Geyikli Bozcaada, Kepez- Eceabat, Lapseki- Gelibolu araba vapuru seferleri halen yapılamıyor. Dün gece buzlanma nedeniyle trafiğe kapalı kalan, Gelibolu- İstanbul ve Biga- Bursa karayolu sabah saatlerinden itibaren yeniden trafiğe açıldı.

Çanakkale"nin Gökçeada İlçesi'nde yeni yıl gecesi, enerji nakil hattında meydana gelen kopma nedeniyle yaşanan elektrik kesintisi bu kez, anakarada İstanbul- Tekirdağ enerji nakil hattında yaşanan arıza nedeniyle meydana geldi.

TEDAŞ Çanakkale Müessese Müdürü Volkan Arpacı, “Gökçeada'nın yanı sıra, Gelibolu Yarımadası'nda Gelibolu ve Eceabat ilçelerinde de enerji sıkıntısı var. Bölgeye enerji taşıyan hatta meydana gelen arıza giderilmeye çalışılıyor. Dün akşam saatlerinden bu yana söz konusu üç ilçede aralıklarla 48 kez kesinti meydana geldi. İstanbul- Tekirdağ arasındaki enerji nakil hattında meydana gelen arıza yüzünden bu üç ilçeye bu sabah saat 06.00 dan bu yana enerji verilemiyor. Arıza giderme çalışmalarının devam ediyor” dedi.

Çanakkale Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Kriz Masası dün öğle saatlerinden bu yana merkez ve 11 ilçede yaşanan sıkıntıları aşmak için çalışıyor. Afet ve Acil Durum Müdürü Erdoğan Çabuk, “Merkezde ve ilçelerde 100"e yakın köy yolunun ulaşıma kapandığı ve onlarca köyün elektriklerinin kesildiği bilgisine sahibiz. Bu sorunun giderilmesi için TEDAŞ ve karayolları ekipleri çalışmalarını sürdürüyor” diye konuştu./milliyet