Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra aralarında bazı bakanların da bulunduğu çok sayıda davetlinin katıldığı Genel Kurulda MÜSİAD'ın yeni genel başkanı seçilecek.

Genel Kurulda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da bir konuşma gerçekleştiriyor.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

MÜSİAD'ın bugünlere nasıl geldiğini çok iyi bilirim. Anadolu'nun genç iş adamlarını sadece aidi olarak görmek istediler. Onlar esnaf olan, otomobil satan buzdolabı satan esnaftan korkmadılar. Onlar ne zaman yeni fikirler üretince Anadolu Arslanları'ndan korktular. Ben fırın üreteceğim diyen iş adamları hesapları bütün pazarları bozdu.

Hiç kimse kusura bakmasın 28 Şubat, Anadolu'nun bu başarılı adımlarına vurulan bir darbedir. 28 Şubat'ta bu markaları buraya sokmayın dediler. Müdahalelerin ekonomik gerekçeleri en az siyasi sonuçlar kadar önemlidir ve bunlar artık tartışılmak zorundadır. Müdahaleler kimlerin ekmeğine yağ sürmüştür?

MÜSİAD mağduru olurken bazıları neden bu sürece destek tuttular. 5'li çete nasıl askeri müdahalenin bir parçası haline geldiler. 1997 yılında MÜSİAD'ın üye sayısı 2 bin falan. 2002 yılında bu rakam 2 binin altına geriliyor.

Cadı avı mağdurları görmek isteyenler MÜSİAD'a baksınlar. Ne dediler yeşil sermaye bu şekilde etiketlediler. İrticacı şirketler dediler. Şirketleri ihaleye almadılar ve belli şirketlere keyfi vergi ve sigorta cezaları kesildi.

İzmir'de köfte satan bir firmayı fişlediler. Anadolu'da tüm bunlar yaşanırken ekonominin e'sini bilmeyen enteresan emekli vatandaşlar görev almaya başladılar. Siyasetin merkezinin sustuğu kadar iş dünyasının merkezi de sustu.

Eğitim merkezinde kaplan kesilenler 28 Şubat'ta sus pus olmuştu. İşte bizim bunu cesaretle sorgulamamız gerekiyor. Hakkımızı aramamız ve o günlerin hesabını hukuk yoluyla sormamız gerekiyor. İntikam ve cadı avı söylemleriyle konuyu saptıranlara inat tarihin bu karanlık dönemlerini hep birlikte aydınlatacağız.

CHP Genel Başkanı önce intikam dedi sonra çark etti ve ben darbelere karşıyım dedi. Yargının son tasavurları karşısında yeniden çark etti. 28 Şubatçılar'a borcu var. Kendisini SSK koltuğuna oturtanlara borcu var. 15 gün içinde tam 3 kez çark etme becerisi göstermiştir.

TV kanallarının altında borsa verileri akar. Böyle giderse CHP Genel Başkanı'nın tavrını gösteren veri bantları yayınlanmaya başlanacak. CHP Genel Başkanı şu an demokrat şimdi darbe sever. Saati saatine uymuyor. Çıkıyor 27 Nisan bildirisi Ak Parti'yi güçlendirdi diyor. Zulüm karşısında dik durursanız kaybetmezsiniz kazanırsınız. 27 Mayıs darbesi karşısında CHP dik dursaydı bugün millet nezdinde karşılığı olurdu. Bundan ötürü milletimiz bunlara tek başına iktidar olma gücü vermediler ve inanıyorum ki vermeyecekler. Dünyanın genleriyle oynadılar bir de bunların genleriyle oynasalar çok şey değişecek.

Dersim'le ilgili, kitapların yakılmasıyla ilgili camilerin ahır yapılmasıyla ilgili belgeler açıkladık. Biz gündemi değiştirmek için değil bugün de varlığını koruyan zihniyeti deşifre etmek için bu belgeleri çıkardık. Türkiye'de büyük bir nesil bu gerçekleri bilmiyor. Kürt meselesinin temelinde, azınlık hakları ve sivilleşme meselelerinin arkasında tek parti CHP zihniyeti vardır. Ekonomik meselelerin temelinde de bu zihniyet vardır. Bu meselelerle yüzleşmeyen Türkiye değişimini tamamlayamaz. Devasa o muhteşem Sultanahmet Camii'ni 6 yıl kapatan zihniyeti anlatmayacak mıyız? Her milletin övündüğü eserler var. Bunlar dinimizin gereği olarak ibadetimizi yerine getirdiğimiz muhteşem eserler. Bugün de devşirme sahte ve sahtekar din adamlarıyla bir zihniyet devşirme arayışında olan din adamları var özellikle Güneydoğu Anadolu'da. Bu zihniyeti deşifre etmek bizim boynumuzun borcu.