Geride kalan 6 haftada rakip kaleye 101 şut girişiminde bulunup 45"inde isabet sağlayan G.Saray, istatistiklerde bu alanda zirvede yer alıyor.

SÜPER Lig"in kalbi bu akşam Ali Sami Yen Stadı"nda atacak. 1983-84 sezonundan bu yana hasretini çektiği şampiyonluğu çok isteyen ve tam 135 hafta sonra lider olan Trabzonspor ile bu sezonki ilk yenilgisini 6. haftada Bursaspor deplasmanında alan G.Saray"ın mücadelesi gollü geçmeye aday. Ligin en çok gol (14) atan takımı ile en golcü (11) takımlardan biri olan Trabzonspor"un ortak bir özelliği var; onlar ligin en çok şut atan takımları...

Galatasaray, 6 maçta 101 şutla bu alanda ligin zirvesinde yer alırken, Trabzonspor 97 şutla sarı kırmızılıları takip ediyor. Cimbom, şut girişimlerinin 45"inde kaleyi bulurken Trabzonspor 36 kez çerçeveyi tutturmayı başardı. Trabzonspor"da Gökhan Ünal 18 şutla, Galatasaray"da da Cassio Lincoln 15 şutla takımları adına en çok şut denemesinde bulunan isimler.

Son 3 maç Cimbom"un

İki takım arasında oynanan son 22 karşılaşmanın tamamında fileler en az 1 kez sarsılmış. Bu da karşılaşmanın gollü geçeceğinin bir işareti. İki takım arasında golsüz berabere biten son maç, 1996-97 sezonunun 2. yarısında Trabzon Avni Aker Stadı"nda oynandı.

Galatasaray ile Trabzonspor arasında oynanan en gollü karşılaşma ise 1998-99 sezonunda yaşandı, 12. haftada oynanan maçta Trabzonspor, Galatasaray"ı Ali Sami Yen"de 5-3 yendi.

Hürriyet