ADANA'da, eşiyle barışmasına aracılık etmediğini öne sürdüğü kayınbiraderinin eşi 34 yaşındaki Filiz Tintaş ile oğlu 10 yaşındaki Görkem'i boğazlarını bıçakla keserek öldürdüğü iddia edilen enişte 43 yaşındaki Ahmet Atalya Gerçek hakkında 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Katil zanlısı Gerçek'in küçük Görkem'i tanık bırakmamak için öldürdüğü belirlendi.

Emek Mahallesi'ndeki Bizim Apartman'ın 9'uncu katında oturan Filiz ile ilköğretim öğrencisi oğlu Görkem'in 17 Nisan'da öldürülmesiyle ilgili soruşturma tamamlandı. Cumhuriyet Savcısı 23 Nisan'da teslim olup tutuklanan katil zanlısı Gerçek hakkında `Canavarca hisle veya eziyet çektirerek 2 kişiyi öldürmek' suçundan Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hahip cezası istemiyle dava açtı.

İŞSİZLİKLE GELEN KATLİAM

Savcılık iddianamesinde sanık Gerçek'in anne ile oğlunu nasıl öldürdüğünü şöyle anlatıldı:

"Ahmet Atalya Gerçek ile eşi Naime arasında, olaydan yaklaşık 8 ay önce sorunlar başladı. Ahmet'in işsiz olması nedeniyle eşiyle arasındaki geçimsizlik büyüdü. Ahmet, eşi Naime'yi dövdü. Naime Gerçek, ayrı yaşamaya başladığı eşi hakkında boşanma davası açtı. Boşanma davasına sinirlenen Ahmet Atalya Gerçek, eşiyle iyi arkadaş olan ve her zaman yanında bulunan kayınbiraderinin eşi Filiz Tintaş'tan kendilerini barıştırmasını istedi. Ancak, aralarının düzelmesini sağlamadığı gerekçesiyle eşinin ailesine ve aile çevresine kin duymaya başladı. Öldürme olayından 2 gün önce Mersin'e teyzesinin oğlunun yanına giden Ahmet Atalya Gerçek, Adana'ya döndüğünde oturduğu evlerinin önünde satılık levhası görünce, aynı mahallede oturan kayınbiraderi Mehmet Tintaş'ın evine gitti. 9'uncu kata çıkarak kapının zilini çaldı. Kapıyı açan Filiz Tintaş'tan, eşiyle kendisini barıştırması için istekte bulundu. Bu sırada Görkem de oda kapısından bakıp, herhangi bir şey demeden odasına döndü. Konuşma sırasında Ahmet, mutfaktan mı aldığı, yoksa yanında mı getirdiği belli olmayan bıçakla Filiz Tintaş'a saldırıp boyun bölgelerine bıçakla vurdu. Bıçak darbeleri nedeniyle bağıramayan Filiz Tintaş salonda düşerek öldü. Ahmet Atalya Gerçek, geride tanık bırakmamak için odada bulunan Görkem'in yanına gitti. Odaya girdiğinde televizyon izleyen Görkem ile göz göze geldiğinde savunmasız ve çaresiz konumda olan çocuğun boyun bölgelerine defalarca bıçak darbesi vurup öldürdü. Anne ve oğlunu öldürdükten sonra lavaboda elini yıkayan Ahmet Atalya Gerçek, Mersin'e kaçtı. Daha sonra Adana'ya döndüğünde, akrabalarının iknasıyla polise teslim oldu."

ÇOCUĞU TANIK BIRAKMAMAK İÇİN ÖLDÜRMÜŞ

Önümüzdeki ay 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanmaya başlayacak olan Gerçek, tutuklandığı nöbetçi mahkemedeki savunmasında, "Bir anlık olaydı, çok pişmanım" derken, olayı şöyle anlattı:

"Eşim Naime ile tekrar barışmak için Filiz Tintaş ile görüşmek istedim. Kapıyı çaldım. Filiz kapıyı aralayıp beni görünce ne istediğimi sordu. Ben de Naime hakkında konuşmak istediğimi söyleyince içeri aldı. Naime'nin niye böyle yaptığını sorduğumda Filiz bana hakaret etti. Bu arada sesler üzerine Görkem kaldığı odadan dışarı çıkıp bizi gördü. Bir şey demeden tekrar odasına girdi. Filiz'in hakareti üzerine gözüm dönmüştü. Mutfakta gördüğüm bıçağı alıp salladım. Boynuna isabet etmişti. Yere kanlar içinde yığıldı. Bağırmak istiyordu. Ancak, hırıltı sesleri geliyordu. Daha sonra Görkem'in beni gördüğünü hatırladım. Görgü tanığı bırakmamak için odasına girdim. Görkem televizyon seyrediyordu. Beni görünce ayağa kalktı. Hiç konuşmadı. Görkem'e de bıçağı salladım. Bıçak boğazına isabet etmişti. Yere düştü."