Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde Kato Dağı'nın eteklerinde ilçeyi korumak için bulunan askeri üs bölgelerine PKK'lı teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Askerlerin anında karşılık vermesiyle çıkan çatışma 20 dakika kadar sürdü. Merkez üssü Uludere İlçesi olan 5.3 büyüklüğündeki depremle birlikte panik halinde evlerinde çıkan Beytüşşebaplılar, bu kez çatışma nedeniyle korku içinde evlerine kapandı.
 
Beytüşşebap'ta Kato Dağı eteklerinde ilçeyi terörist saldırlardan korumak için bulunan asker üs bölgelerine bugün saat 00.30 sıralarında PKK'lı teröristler tarafından Kumpik Dağı'nın çeşitli noktalarından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Üs noktasında bulunan askerlerinde anında karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Çatışma sürerken, teröristlerin olduğu bölgelere top atışı gerçekleştirdi.
 
Bu sırada merkez üssü Beytüşşebap'a komşu olan Uludere İlçesi'nin Ortabağ Köyü'nde dün  saat 23.37'de meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki depremin şiddetli şekilde hissedildiği Beytüşşebap'ta vatandaşlar panik halinde evlerinden dışarı çıkmıştı. Deprem nedeniyle dışarıda bulunan vatandaşlar bu kez yaşanan çatışma nedeniyle korku içinde evlerine kaçtı.
 
Yaklaşık 20 dakika süren çatışmanın ardından PKK'lılar gecenin karanlığından yararlanarak kaçtı. Kaçan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için operasyon başlatıldı. Çatışmada ölen ya da yaralanan olup olmadığı konusunda bilgi edinilemedi. (SNK)