Nazilli Belediyesi"nde Sosyal Denge Sözleşmesi sevinci yaşandı. Belediyede çalışan memurların maaşları zamlandı. BEM-BİR-SEN Genel Başkanı Mürsel Turbay ile Nazilli Belediye Başkanı Aytekin Kaplan"ın imzaladığı sözleşme ile belediye memurları 225-275 YTL arası zam aldı.
Nazilli Belediye Başkanı Aytekin Kaplan"ın makamında gerçekleştirilen imza törenine BEM-BİR-SEN Genel başkanı Mürsel Turbay, Genel Eğitim Sekreteri Recai Karslı ve Belediye Daire Müdürleri katıldı. Sözleşmenin amacının Belediyede çalışan memurların sosyal dengelerinin sağlanması amacıyla maaşlarının memurlarda 225 YTL, müdürlerde 275 YTL olması karalaştırıldı. Belediyede görev yapan 117 memur bu zamlardan yararlanarak maaşlarında diğer kurum ve kuruluşlarda çalışan benzer konumlardaki memurların seviyesine getirilmeye çalışıldı. Ayrıca memurların ve müdürlerin Ramazan ayında 250, Kurban Bayramında 350 YTL ek maaş yardımı alacakları bildirildi.
Sözleşme imzalanırken yapılan karşılıklı konuşmalarda BEM-BİR-SEN Genel Başkanı Mürsel Turbay, “Nazilli gibi Avrupai bir şehirde çalışan memurlarımızı ve çalışkan belediye başkanımızı kutluyorum. Sivil topluma verdiği desteklerden dolayı ayrıca kutlamak istiyorum. İşverenlerle işgörenlerin bira araya gelerek bu ülkenin kalkınması için gereken gücü oluşturmaları takdir edilecek bir durumdur. Belediyede çalışan memurlarımız bunu çok iyi bilmektedirler. Belediyecilik bir ekip işidir. Örümcek ağı gibi bir merkezde birleşerek oradan yönetilir. İşveren kendi imkanları ölçüsünde işgörene katkısını sunmuştur. Hem üretene hem projeye katkı amacıyla hizmetlerimizi sunarız. Türkiye"deki 250 bin çalışan memurumuz başta olmak üzere bu ülkenin kalkınması için elimizden gelen gayreti azami ölçüde sürdürmekteyiz. Çalışmalarımıza destek olarak her zaman memurunun yanında olan çok değerli belediye başkanımızı kutluyorum” dedi.
Belediye Başkanı Aytekin kaplan, çalışan memurunun sosyal yaşantısının düzgün olması ve çalışma şevkinin kırılmaması için maddi durumunun iyi olması gerektiğini ifade ederek “Alınan bu zam kararının tek başımıza alınmadığını belirtmek istiyorum. Belediye bütçemizden sağlanacak olan bu katkının memur arkadaşlarımız tarafından en iyi şekilde değerlendirilerek belediyemize daha fazla hizmet getireceğine inanıyorum. Belediye memurlarıma verdiğimiz bu katkının yeterli olmadığını da ifade ederek çalışan memur arkadaşlarımın maddi yönden kafalarının daha rahat olacağına inanıyorum. Hizmetlerinin bundan sonra daha da artacağını belirtmek istiyorum” diye konuştu.