Son günlerde herkes krizle yatıp krizle kalkar hale geldiğine işaret eden Süleyman Algün, bu tartışmaların çözüm yolları içermediğini söyledi. Bu konunun gündemde kalmasının alakası olmayanların bahanenin arkasına sığınarak sorunun çözümünü zora sokmakta olduğunu belirten Algün, “10 yıldır krizin biri bitiyor biri başlıyor ve herkes krizin nedenleri yerine bak şu parti şu siyasetçi diyerek başlıyor ve sadece şikâyet ediyor. Şikayet etmekle çözüm olsa biz oda olarak bütün sorunları şimdiye kadar çözmüştük ama inanın şikayet sadece sorunu özetliyor netice alınmıyor. Netice almak için öncelikle yerel yönetimler en başta Belediye başkanımız ve meclisimiz bu konuda bilgili ve duyarlı olacak aksi halde yerel Esnaf ve sanatkârlarımıza sahip çıkan kalmayacaktır” diye konuştu.
Belediyelerin "halk yardakçılığından" uzak bir yönetim anlayışıyla yönetilmesi gerektiğini iddia eden Algün, “Seçime üç gün kala yılların birikmiş sorunlarını nasıl çözeceğini anlatmak için sıraya giren adaylarımız öncelikle inandırıcılığı ve gerçekleşmesi mümkün olan projeler üzerinden provanda yapmalıdırlar. Kriz lafını oy hesabı yaparak kullanmamalıdırlar. Krizin nedenleri ve çözüm önerilerini bizlerle paylaşmalılar devlet denetimi seçim önü askıya alınmamalıdır. Bugün birçok alanda seçime kadar adeta af vardır. Belediyelerde işler daha hızlı ve hiç sorunsuz yürümektedir. Hükümetin sosyal desteğine karşı çıkanlar kendileri nasıl destek olacaklarını anlatmak için sıraya girmişlerdir. Sosyal yardımlar elbette gereklidir ama bu yardımlar süreklilik arz ederse bu işin sonu çokta iyi değildir” şeklinde konuştu.
“Aydın"da son 15 yılda yerel üretim ne kadar artmış ne kadar eksilmiş bunun ciddi bir çalışması ve araştırması yapılması gerekmektedir” diyen Algün, şöyle konuştu: “Ucuz politikalar şehrimizde artık son bulmalıdır. Herkes elini taşın altına koymalıdır. Özellikle siyaset yapanlar, sermaye sahipleri, yerel esnaf ve sanatkârlar ayrıca halkımız bu noktada bilinçlendirilmelidir. Eğer bu noktada gerekli verimli çalışma yapılamaz ise inanın bir sonraki yerel seçimde yine krizi tartışmaya devem edeceğiz. Bizleri balık tutmaya öğretecek yönetimler istiyoruz. Kriz provanda aracı olmamalıdır. Dünyanın her yerinde bundan yeterince var”