Belediye yönetiminin izlediği politikanın halka benimsetilmesini, yapılan çalışmaların halka duyurulmasını, halkın belediye yönetimine karşı olumlu hisler beslemesini sağlar. Belediye hizmetlerinin, alt yapısının, birimlerinin, etkinliklerinin ve organizasyonlarının vatandaşlar tarafından bilinmesi için çeşitli tanıtım çalışmalarını yürütür. Halkın yönetimden bilgi edinme hakkını göz önüne alarak, yürütülen faaliyet ve işlerle ilgili olarak halkın bilgilendirilmesine ortam hazırlar. Basın kuruluşları ile toplantılar organize ederek bilgilendirme yapar. Yerel basın ile işbirliği içinde çalışır. Her türlü fırsattan yararlanılarak, kentimizin ekonomik, tarihsel, doğal, kültürel, sanatsal ve turistik değerlerinin yurt içi ve yurt dışında tanıtımı, bu amaç ve kapsamla yurt içinde ve yurt dışında seminer, sempozyum, kongre, fuar, sergi, festival, yarışma, gösteriler ve benzeri faaliyetlerin düzenlenmesi veya düzenlenmiş olanlara katılım sağlar. Bu yönde faaliyet gösteren yerli veya yabancı, kamu veya özel kurum, kuruluş, topluluk ve kişilerin desteklenmesi, yönlendirilmesi ve bunlar arasında gerekli işbirliğinin sağlanması, bu tür faaliyetlerin kentimizde yapılması özendirilir, Vs. Vs.

Yeni kurulan belediyemizin bu tür faaliyetleri olduğunu ben duymadım, görmedim. Yeni kurulan bir belediyenin bu tür çalışmalarla kendini ifade etmesi gerekmez mi? Basın yayın müdürlüğü haftada bir yerel basın temsilcilerine bilgilendirme toplantısı yapsa iyi olmaz mı? Belediyenin faaliyetleri ve sorumluluk alanları ile ilgili tanıtıcı broşürler, kısa filmler vs. hazırlatıp halka ulaştıramaz mı? Tanıtım denince sadece fotoğraf çekip facebook sayfasında yayınlamak yeterli olur mu? Basın kuruluşlarından habersiz basın müdürlüğü olur mu? Halktan kopuk bir halkla ilişkilerin başarılı olma şansı var mıdır? Belediye başkanı ile halk arasında köprü olmuşlar mı? Çeşitli STK’lar ile belirli dönemlerde bir araya gelerek organizasyonlar düzenlediler mi? Belediyenin diğer birimleri ile sağlıklı bir diyalog ve koordinasyon olmadan belediyenin kendini ifade etmesi mümkün mü? Yoksa belediye yönetimi basın yayına gereken önemi göstermiyor mu? Vs. Vs.

Soruları daha da çoğaltabiliriz. Bizler bu kentin daha yaşanabilir olmasını isteyen kişileriz. Çünkü bizler de bu kentte yaşıyoruz. Yaşadığımız kentin sağlıklı ve güzel olmasını, hiçbir sorun yaşanmamasını, diğer kentlerden bir adım önde olmasını istiyoruz. İyi ve doğru yapılan her şeyi alkışlamasını bildiğimiz kadar, yanlış ve eksik yapılanı da yazmak zorundayız. İlkeli gazetecilik ve dürüst vatandaşlık anlayışımız bize bu görevi yüklüyor. Diğer belediyeler bu görevleri çok güzel yapıyor. Önemli olan bizim belediyemizin en iyisini, en güzelini yapması. 1930 yılında çıkarılan Belediye Kanunu’na göre değil, günümüz şartlarına göre belediyecilik yapılması gerekir. Günümüzde moda olan ‘’sosyal belediyecilik’’ anlayışı bile yetersiz kalmaya başlamıştır. Artık belediyeler, orada yaşayanların her türlü sorunu ile birebir ilgilenen kurumlar olmaya başlamışlardır. Belediye, bir devlet kurumu değil, halkın her zaman gidebileceği evi konumuna gelmiştir. Belediyemizin de halkla bütünleşip, daha iyi hizmet vermesi dileği ile.

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınkonuşuyor etiketiyle paylaşın, yayınlayalım! 

facebook.png twitter.png

habericiuygulamalar.jpg