Yine medyaya yüklenen Erdoğan, "Siz hakaret edeceksiniz, suçlayacaksınız, biz eleştirmeyeceğiz. Kendimizi savunmayacağız. Böyle demokrasi olur mu? Basının kendisini sorgulama zamanı geldi de geçiyor" dedi

Van"daki konuşmasında da medyaya yüklenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye"de basın ve fikir özgürlüğünün olduğunu, her geçen gün daha da geliştiğini savunarak, “Basının kendisini sorgulama zamanı geldi de geçiyor” dedi.
Partisinin Beşyol Meydanı"nda düzenlediği mitingde yaklaşık 20 bin kişiye seslenen Erdoğan, “Bir medya grubuna verilen cezadan sonra işi basın özgürlüğünü kısıtladığımızı iddia edenler, tehdit olarak duyuranlara bir çift sözüm var. Bir kere ceza alan medya grubu, daha önce de almıştı. Ama masaya oturup anlaştığı için uluslararası kuruluşlara şikâyet etmediler. Şimdi vergi kaçırmaktan ceza aldılar” diye konuştu.

"Yaygara yapıyorlar"
“Şimdi yaygara yapıyorlar” ifadesini kullanan Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugüne kadar acımasızca şahsıma, hükümete, aileme karalama politikası yaptınız, iftira attınız hangi baskı ile karşılaştınız. Siz hakaret edeceksiniz, suçlayacaksınız, biz eleştirmeyeceğiz. Kendimizi savunmayacağız. Böyle demokrasi olur mu?

Sendika çıkışı
Yalan haberlerinizi tekzip ettik, bunu gazetelerinizde bile yayınlamadınız. Ticari imtiyazlar kazanmak için manşetlerinizi kullandınız. Rakip medya gruplarını yok etmek için çevirmediğiniz oyun kalmadı. Gazetelerdeki köşeleri sorumsuzca kullanıp kamu vicdanını hiçe saydınız.
Bizi işçi haklarını yok etmekle suçladınız ama kurumlarınızda sendikaları bitirdiniz. Basın çalışanlarını köle gibi çalıştırdınız. Basın ahlakı, insan hakları ve fikir namusu kavramları sizin sayenizde yerlerde süründü. Tüm anketlerde araştırmalarda en güvenilmeyen kurum olarak medya çıktı. Bunu gazetelerinizde haber bile yaptırtmadınız.
Siyasetçiyi eleştirip duruyorsunuz. Peki ne zaman kendinizi sorgulayacaksınız? Türkiye değişiyor, gelişiyor ama siz köşelerinize kurulmuş tüm değişimlere direniyorsunuz. Bu mitingi izleyen uluslararası basın aracılığıyla tüm dünyaya duyuruyorum, Türkiye"de basın özgürlüğü, fikir özgürlüğü vardır ve her geçen gün daha da gelişmektedir. Herkes fikirlerini hak, hukuk içinde özgürce açıklayabilir ama kimse iftira atmaz, atmamalıdır. Yalan yazma özgürlüğüne sahip değildir.
Bu yandaş medya Türkiye"nin AB dönüşümlerine ayak uyduramıyor, AB normlarını hayata geçiremiyor, halkın iradesine dayanan demokrasiyi, demokratik iktidarları hazmedemiyor.”

"Milletin iktidarı"
AKP"nin bir avuç imtiyazlı zümrenin iktidarı olmadığını kaydeden Erdoğan, “Milletin iktidarıdır. Ancak bu milletin menfaatlerini korur. Basının kendini sorgulama vakti geldi de geçiyor bile” dedi.
Belediyeciliğin AKP"nin işi olduğunu kaydeden Erdoğan, “Halk tepeden bakmak yok. Gerektiğinde kapı kapı dolaşıp kömürünü de götüreceğiz. Nerede aç susuz var arayıp bulacağız” dedi.


MİLLİYET