İşte MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin Meclis Grup Konuşması'nda yaptığı konuşmadan satırbaşları;
 
Sanırsınız ki hali hazırda şike ve teşvik sorunu ile ilgili tüm kötülükler bu şahısların üzerinde toplanmıştır. Bunlar gerekli cezalara çarptırılırsa Türk sporu zincirlerinden kelepçelerinden kurtulacaktır. Türk sporunun günahı sadece bu kişilerde midir. Madem türk sporu kangren oldu, sormak lazım, bunun sorumlusu 5 aytır tutuklu bulunan kişiler midir? Şike iddiaları ile de sadece bitmemiştir. Tutuklu bulunan kişilerle de ilgili bilgiler ısıtılıp ısıtılıp kamuoyuna servis edilmektedir. 
 
İMZAMIZIN ARKASINDA DURACAĞIZ
 
Sporda Şiddet ve düzensizliğin önlenmesine ilişkin hazırlanan kanun Meclis'te ittifak halinde kabul edilmiş ve Cumhurbaşkanı'na sunulmuştur. Ancak, Sayın Gül, kanunu Meclis'e geri iade etmiştir. 5149 sayılı kanun, spor musabakalarında şiddet ve düzensizlik açısından yetersiz kalınca bu yılki kanun kabul edilmiştir. Önce itiraz etmeyen Cumhurbaşkanı, şimdi düzenlemeyi kabul etmedi, yasayı iade etti. Partimiz bu kanun değişikliğine destek verirken ne adalet duygusunun zedelenmesini ne de kişiye özel uygulama olmasını istemediği gibi aklından dahi geçirmemiştir. Biz çıkması için katkı verdiğimiz kanun değişikliğinde Cumhurbaşkanı Gül'ün veto etmesini yadırgıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı bilmelidir ki MHP, Adalet duygusunu zaafa uyguulatacak hiçbir ilişki ağının içinde olmamış ve olmayacaktır. Partimiz şike ve teşvik konusunda herkesten daha fazla duyarlıdır, bu hususta kimseden duyacağı birşey yoktur. 
 
AK Parti zihniyetinin sözüne ve kararlarına bağlı kalmaları gerekmektedir. Veto edilen bu kanun aynışekilde Meclis'e gelirse biz MHP olarak sözümüzün arkasında duracağız. Bazı grup başkanvekillerinin düşüncelerinin hilafına AK PArti vetoyu doğru buluyorsa daha önceki kararını nasıl görecektir. Bizim fazlasıyla dikkatimizi çeken AK Parti ve CHP'nin bu durum karşısında alacağı tutum, siyasi açıdan test olacaktır. Sayın Gül'ün yaklaşımını son derece çifte standart olarak görüyoruz. Madem Cumhurbaşkanı adil davranmak konusunda dikkatlidir, o halde Türklüğe hakareti düzenleyen 301 maddenin değiştirilmesinde neden aynı hassasiyeti göstermemiştir. 
 
Dileriz ki Sayın Cumhurbaşkanı her meselede gözü kulağı kapalı davranmasın, önüne gelenleri derinlemesine ve objektif olarak incelesin. Bizim için Türk futbolunun aklanması ve tüm şaibelerden temizlenmesi gerekmektedir. Spor ahlakına sığmayan temasların, ilişkilerin ve gizli niyetlerin açığa çıkartılarak şikeyi yapanların, teşvik edenlerin yanına bunlar kar bırakılmamalıdır. Ancak suçluluğu kesinleşmeyen kimseye de suçlu gibi muamele yapılmamalıdır.