Aydınspor 1923 spor kulübü, çeşitli nedenlerle halkımız nezdinde çalkantılı bir durum sergilemektedir. Sıkça yönetim değişikliği, yönetim kadrosunda sıkça görülen istifalar, farklı yıllarda yönetime gelenlerin içinde toplumsal düzeyde güven sorunu yaşayanların bulunması,Aydınspor ile Aydınspor 1923 arasındaki algı, bu çalkantının yaşanmasında etkili olmaktadır. Kulübün gelir kaynakları düzenli bir yapıya kavuşturulamadığı için, adeta taşıma su ile işler yürütülmektedir. Bu nedenle kulüp sıkça ekonomik darboğazlarla boğuşmakta, kulüp yöneticileri doğal olarak zorlanmakta ve sıkça ekonomik çıkar suçlamaları ile zan altında bırakılmaktadır. Bir ya da birkaç kişinin ağzından çıkacak sözler kulüp düzeyinde onarılamayacak zararlar oluşturabilmektedir. Alt yapı faaliyetlerine de yeterince önem verilmemesi başlı başına büyük bir sorun oluşturmaktadır.

Kulüp kimsenin malı olarak görülmemeli, toplum tarafından benimsenmelidir. Bu kendi malı görme süreci Aydınspor tarihinde sıkça görülmüş, Aydınspor 1923 tarihinde de sıkça görülmesi olağanlaşmıştır. Tüm bunlar kulübün kurumsallaşamadığını ve toplumsal değerleri iyiözümseyemediğini göstermektedir. Eğer başarının sürekliliğini istiyorsak kulübün kurumsallaşmasını ve toplumsal değerlere sahip çıkmasını sağlamamız gerekmektedir.

Bir spor kulübünün amaçları doğrultusunda koymuş olduğu hedeflere ulaşabilmesi için, her şeyden öce toplumun güvenini sağlamasıgerekir. Toplumun güvenini sağlamak oldukça zordur. Bu zorluktan daha da önemlisi oluşturulan güven ortamının süreklilik kazanmasıgerekir. Kulübe olan güvenin kalıcı kılınabilmesi için, kulüp yönetimi değişime ayak uydurmalı ve gerekli düzenlemeleri zamanındayapmalıdır. Kulüp yönetimi toplumun güvenini kazanmanın ve bunu sürdürülebilmenin yanında, değişimin gerekliliğine inanmak ve bunun gereklerini yerine getirmek zorundadır.

Kulüp etik değerlere her şeyden fazla önem vermelidir. Etik değerler, toplumsal norm ve beklentilere uyumlu davranmak için gerekli yaklaşımları ifade eder. Bir kulübün sosyal çevrede toplumsal güven kazanabilmesi için etik davranışlara özen göstermesi gerekir. Yönetim olarak etik değerlerin kulüp içinde ne kadar iyi anlaşılmasını sağlarsanız, bu değerlere kulüp içinde o kadar uyum sağlamış olursunuz.

Aydınspor 1923 Kulübünün amaçlarından biride, daha iyi bir toplum ve daha iyi bir çevrenin oluşumuna katkıda bulunmak olmalıdır. Bu yöndealt yapı futbol eğitimi de veren kulübün etik davranışı, tüm paydaşlarının, insan hakları, sağlık ve güvenliklerinin korunması gerekir. Kurumsallaşmanın temelinde bu amaçlar yer almaktadır.

Aydınspor 1923 Kulüp yönetimi, müsabaka ve antrenmanlarda, oyun kurallarına sadakat gösterilmemesi, dedikodu, iftira, sövüp sayma, gibi ayıplı davranışlara ve alkol, tütün, yasaklanmış ilaçların kullanılmasına asla müsaade etmemelidir. Bu konuda kulüp kuralları hazırlanmalıdır. Ayıplı ve yanıltıcı hizmet ve davranışları sergileyenlere karşı kulüp kuralları çerçevesinde mutlaka yaptırım uygulanmalıdır.

Aydınspor 1923 Kulüp Yönetimi, kulübün tüm faaliyetlerinin şeffaflıkla paylaşılmasını sağlamalı veya yanıltıcı olabilecek şekilde sunulmasını engellemelidir. Kulüp imkânlarının yetkili organlar tarafından şahsi çıkarları doğrultusunda kullanılmasına fırsat vermeyecek bir yapıyı ve dekontrol sistemlerini de kurmalıdır.

Aydınspor 1923 Kulüp yönetimi, kulübün yaptığı tüm işlerin ekonomik değer ifade etmesini sağlamalı, hukuken veya denetim kurallarıaçısından açıkça yasaklanmayan davranışlar bile kamuoyunu yanıltıcı nitelik taşıyorsa, etik değerlerin ihlali olarak kabul edilmeli veuymayanlara yaptırım uygulanmalıdır. Aydınspor 1923 Kulübünün üst yöneticileri, kulüp çalışanlarından sorumlu olduğu gibi, kulübün her kademesinde bulunan tüm paydaşların davranış ve tavırlarından, alt yapılarda çocuklara verilecek futbol eğitiminin kalitesi ve ekonomisinden desorumlu olmalıdır. Kulüp yönetimi, tüm bu hizmetlerin sistemlerini ve denetim mekanizmalarını en iyi şekilde kurmak ve işletmekle yükümlüolmalıdır.

Aydınspor 1923 Yönetim kurulu, kulübün finansal raporlarının doğruluğundan haberdar olmalı, bu konuda en uygun sistemin uygulanmasını sağlamalı ve işleyiş hakkında mutlaka bilgili olmalıdır. Alt yapı futbol eğitimi de veren bir kulübün vizyonunu artırmak için, kulüp yönetimi, sistemlerini bu ilkeler doğrultusunda kurmalı, diğer yandan da yönetim kurulunda bu anlayışta kişilere yer verilmelidir. Kısacası kulüp şeffafolmalı, kurumsallaşmalı ve toplumsal değerlerine sahip çıkmalıdır. Yoksa, kulüp bir dönem başarı ve popülerlik ile yaşarken, hemen sonrasında başarısızlık ve itibarsızlık içinde kıvranacaktır. Bu kulüp hepimizin, sahip çıkalım.