AYDINPOST HABER (ÖZEL) / Fİliz ÖZDEMİR - Zira bire bir görüşerek bayram tatili için planlarını sorduğumuz çeşitli meslek gruplarından Aydınlı vatandaşlar bayram tatilini aileleriyle birlikte evde geçireceklerini dile getirdiler. İşte Aydınlıların bayram tatili planları:

 
murat-sahin.jpgMurat Şahin (Esnaf): Bayramın birinci günü büyükleri ziyaret edeceğim. Şehir dışına çıkmayacağım. İkinci günden itibaren de dükkanda çalışmaya devam edeceğim. Bayramlarda tatil beldelerine gitmiyorum. Çünkü tek bir dükkandan on kişinin geçimini sağlıyoruz. Tatile para ayıramıyoruz.
 
 

nilgun-kazak.20110828105857.png

Nilgün Kazak (Çevre Mühendisi): Bayram tatilini memleketim Muğla’da ailemle birlikte geçireceğim. Bayramda tatil beldesine gitmeyi tercih etmiyorum çünkü bana göre bayramlar aileyle geçirilmesi gereken zamanlar. Son yıllarda bayramların eski coşkusu kalmadı deniyor ama ben hala bayramlarda özel bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Örneğin bayramda mutlaka yeni elbiseler alıp onları giyiyorum. 
 
Nebahat Aşık (Emekli): Bayramda akrabalarımı ziyaret edeceğim ve beni ziyarete gelenleri ağırlayacağım. Emekli maaşıyla tatile gitmem imkansız. Zaten yalnız olduğum için bir yere gitmeyi pek tercih etmiyorum. Bayramı evde aile bireyleriyle geçireceğim.
 
gulay-kavas.jpgGülay Kavas (Eczacı kalfası): Bayramda hastaneler 9 gün kapalı olacak. Ama eczacılar derneği’nin kararıyla biz sadece bayramın ilk üç günü tatil yapacağız. Bu üç günde aile büyüklerini ziyaret edeceğim. Hem maddi nedenlerle hem de yeterli zaman olmadığı için tatil beldelerine gitmeyeceğim.
 
 
 
yasar-cakaloglu.jpgYaşar Çakaloğlu (Emekli): Bayramda evde olacağım. Akraba ziyaretleri yapacağım ve beni ziyarete gelenlerle zaman geçireceğim. Akşamları da televizyon izlerim.  Aydın’a geçen yıl taşındım. Memleketim Erzurum’da zaten bayramları geleneksel yaşadığımız için tatil beldesine gitmek gibi bir alışkanlığım da yok.
 
 
kemal-polat.jpgKemal Polat (İşsiz): Bayramı evde ailemle birlikte ve akraba ziyaretleri yaparak geçireceğim. Akşamları da televizyon izleyeceğim.  Şehir dışına çıkmayacağım sadece bir akrabamı ziyaret için Bozdoğan’a gitmeyi düşünüyorum. Onun dışında bayram tatili için özel bir şey yapmayacağım. Akşamları parka veya kahvehaneye giderim.
 
 
turkan-garip.jpgTürkan Garip (Ev hanımı): Bayramda büyüklerimizi ziyaret edeceğiz. Eşim memur olduğu için 9 gün tatilimiz var. İlk birkaç gün ziyaretlerle geçer. Daha sonra da Aydın dışına çıkmayı düşünmüyoruz. Eski bayramların coşkusu olmasa da biz aile olarak bayramları geleneksel yaşıyoruz. Bayramda tatil beldelerine gitmeyi doğru bulmuyoruz.
 
 
sabriye-akar.jpgSabriye Akar (Büro elemanı): Bayramı evde ailemle geçireceğim. İlk  birkaç gün akraba ziyaretleriyle geçer. Sonraki günlerde de arkadaşlarımla zaman geçirmeyi planlıyoruz. Bence bayramların eski coşkusu kalmadı. İnsanlar çocuklarını sokağa çıkarmaya bile korkar oldular. Çünkü son yıllarda bayramda çocuk kaçırma olayları çok arttı.
 
 
bahtiyar-ozdemir.jpgBahtiyar Özdemir (İşletmeci): Bayram tatilinde bir haftalığına ailemi ziyaret için Makedonya’ya gideceğim. Bence son yıllarda eski bayramların coşkusu kalmadı. Benim etrafımdaki birçok kişi bayramları geleneksel yaşamıyor. Bunu toplumun modernleşmesine bağlıyorum. 
 
 
 
ali-cambaz.jpgAli Canbaz (esnaf): Bayramın ilk gününü aile büyüklerini ziyaret ederek geçireceğim. İkinci günden itibaren de iş başı yapacağım. Bayramda tatil beldelerine gidecek maddi gücüm yok.